Amateurs willen Bayern München helpen en geven thuisrecht op

Reacties

Vlak voor de Champions League-finale tegen Paris Saint-Germain krijgt Bayern München hulp uit onverwachte hoek. De amateurploeg van 1. FC Düren ziet dat Bayern een druk schema heeft richting de start van het nieuwe seizoen en wil de tegenstander in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi tegemoet komen door het thuisrecht op te geven. Zo wordt de selectie van Bayern een reis van zeshonderd kilometer bespaard.

Amateurs willen Bayern München helpen en geven thuisrecht op
© Pro Shots

Vijfdeklasser Düren werd in de strijd om de DFB-Pokal gekoppeld aan de Duitse grootmacht, voor Bayern wordt de wedstrijd in de eerste ronde ook de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Net als in Nederland is het gebruikelijk dat als een amateurclub loot tegen een profclub, de amateurs de wedstrijd thuis mogen organiseren.

Het probleem is dat Düren het sportcomplex aan het verbouwen is en dat er door de coronaregels maar weinig bewegingsruimte is om de wedstrijd op een goede manier te organiseren. Clubpresident Wolfgang Spelthahn – al zijn hele leven groot fan van Bayern – wil daardoor twee vliegen in één klap staan: zijn clubs uit de brand helpen en een mooie wedstrijd spelen in de Allianz Arena. De Duitse voetbalbond moet nog wel akkoord gaan met het plan.

'Bayern heeft op dit moment wel andere dingen aan het hoofd', doelt Spelthahn op de Champions League-finale. 'We willen ons thuisrecht best inleveren om Bayern te ondersteunen. Zij kunnen dan naar ons komen voor een vriendschappelijk duel, als het sportcomplex gerenoveerd is. Voor onze spelers zou het een geweldige ervaring zijn als we een wedstrijd in de Allianz Arena kunnen spelen. Ik ben nu 57 jaar en al 55 jaar fan van de club, deze wedstrijd voelt voor mij als een winnend lot in de loterij.'

De wedstrijd tussen Düren en Bayern staat 11 september op het programma, negentien dagen na de eindstrijd van Der Rekordmeister in Europa. Op 18 september volgt vervolgens de opening van de Bundesliga tegen Schalke 04.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.