'Álvarez is completer dan Haaland en Mbappé, hij beheerst alles'

Reacties

Julián Álvarez heeft tijdens het WK grote indruk gemaakt op Iván Zamorano. De Chileense oud-spits van onder meer Real Madrid en Internazionale vindt de Argentijnse aanvaller van Manchester City op dit moment de compleetste spits die er is.

'Álvarez is completer dan Haaland en Mbappé, hij beheerst alles'
© Pro Shots

Álvarez veroverde tijdens het voor Argentinië zo glorieus verlopen WK een basisplaats in de voorhoede naast Lionel Messi en scoorde vier keer op weg naar de wereldtitel. Bij City vervult de voormalig aanvaller van River Plate met drie goals in twaalf Premier League-duels vooralsnog een rol in de schaduw van Erling Haaland, maar als het aan Zamorano ligt komt daar snel verandering in.

'Ik was zelf een klassieke centrumspits, zo eentje die je nu eigenlijk niet meer ziet', vertelt Zamorano in gesprek met de Argentijnse sportkrant Olé. 'In het moderne voetbal denk ik dat Julián de meest complete aanvaller is die er is. Hij is een jongen die alles beheerst. Hij is de eerste verdediger, helpt zijn ploeggenoten, kan goed koppen, kan schieten met links en rechts en is fysiek sterk.'

Iván Zamorano tijdens het seizoen 1994/95 in het shirt van Real Madrid naast zijn bewaker Ronald Koeman.
© Pro Shots
Iván Zamorano tijdens het seizoen 1994/95 in het shirt van Real Madrid naast zijn bewaker Ronald Koeman.

Zamorano kent geen andere aanvaller die al die facetten zo goed beheerst als de 22-jarige Álvarez. 'Hij is het meest compleet, want Haaland kan niet zo goed uit de voeten op de flanken en we hebben al gezien dat Mbappé op de nummer 9-positie niet zoveel meedoet aan het spel. En Julián doet dat allemaal. En bovendien heeft hij een groot hart, dat hem nog completer maakt.'

Het zijn mooie woorden voor Álvarez, die zijn sporen in het Europese clubvoetbal nog moet verdienen. Voor City scoorde de negentienvoudig international pas zeven keer in twintig officiële optredens, maar Zamorano weet waarover hij praat. De 55-jarige oud-spits was in 1994/95 bijvoorbeeld topscorer van La Liga met 28 goals voor Real Madrid en scoorde 34 keer voor de Chileense nationale ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Álvarez
Meer over J. Álvarez
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.