'Als zij beschikbaar waren, was Flick allang ontslagen'

Reacties

De slechte seizoensafsluiting van het Duitse nationale elftal houdt Duitsland in zijn greep. De situatie van bondscoach Hansi Flick is er absoluut niet beter op geworden na de laatste drie oefeninterlands.

'Als zij beschikbaar waren, was Flick allang ontslagen'
© Pro Shots

Na een slopend seizoen besloot de Duitse bond in juni nog eens drie oefenduels af te werken. Dit resulteerde in twee nederlagen (tegen Polen en Colombia) en een 3-3 gelijkspel tegen Oekraïne. De messen zijn geslepen na de povere resultaten en zaterdag vliegt Bild er (opnieuw) met gestrekt been in.

'De feiten spreken tegen de bondscoach: vier overwinningen in de laatste zestien wedstrijden. Doelloos, fantasieloos, onsuccesvol. De frustratie van de fans is een jaar voor het EK enorm', schrijft het boulevardblad. 'Een ding is duidelijk, als Thomas Tuchel of Jürgen Klopp beschikbaar was, was het besluit rondom Flick allang genomen.'

Bild stelt dat er 'om wat voor een reden dan ook' hoop is bij de Duitse voetbalbond dat Flick het tij weet te keren in de komende interlandperiode en dat die hoop groter is dan de twijfels die zijn ontstaan. 'Het probleem van deze passiviteit: opties als Oliver Glasner of Julian Nagelsmann zijn tijdens het Europese seizoen mogelijk niet meer beschikbaar als Flick toch voor het EK wordt ontslagen. Als de gewaagde gok met Flick goed uitpakt, mag dat gevierd worden. Maar als het misgaat, zou het niet alleen einde verhaal voor Flick moeten betekenen', doelt de Duitse krant op ontslagen bij de bond.

Duitsland is als gastheer van het EK 2024 zeker van een plek in het hoofdtoernooi. Het land speelt daardoor in september alleen oefeninterlands, tegen Japan en Frankrijk. In oktober wordt er ook gespeeld tegen Amerika.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.