'Als we van Bayern kunnen winnen, kan dat tegen Roma ook'

Reacties

Met vijf punten uit vijf wedstrijden maakt Manchester City nog altijd kans om achter groepswinnaar Bayern München vanuit Groep E door te stoten naar de achtste finale van de Champions League. Manager Manuel Pellegrini heeft op basis van de vorige speelronde en de goede resultaten in de competitie vertrouwen in een goede afloop als zijn ploeg woensdag op bezoek gaat bij AS Roma.

'Als we van Bayern kunnen winnen, kan dat tegen Roma ook'

City is nog altijd in leven doordat het twee weken geleden in de laatste minuten een 2-1 achterstand tegen tien man van Bayern omboog in een 3-2 overwinning. 'En als we van Bayern kunnen winnen, dan kunnen we dat morgen ook', stelde Pellegrini (foto) dinsdag tijdens de persconferentie, wetende dat CSKA Moskou (net als City en Roma vijf punten) wegens een beter onderling resultaat niet mag winnen van Bayern München.

Dat City er opnieuw niet rooskleurig voorstaat in de Champions League, waarin het vorig seizoen na drie jaargangen voor het eerst de poulefase overleefde, vindt Pellegrini geen verrassing. 'Ik wist altijd al dat dit een lastige groep zou worden. Als je tegen de kampioenen van Duitsland en Rusland speelt en tegen de nummer twee van Italië zijn er geen gemakkelijke wedstrijden', aldus de Chileense oefenmeester, die met Villarreal al eens de halve finale bereikte en met Málaga de kwartfinale.

Pellegrini is ervan overtuigd dat ook City tot een dergelijke prestatie in staat is. 'We hebben een goede ploeg. We hebben fouten gemaakt in de vorige wedstrijden, maar we strijden nog steeds voor kwalificatie.' Dat de kampioen van Engeland inmiddels vijf wedstrijden op rij heeft gewonnen, sterkt hem in het vertrouwen op een goede afloop. 'Het enige wat ik de spelers heb gevraagd is om door te gaan met hoe we de laatste wedstrijden hebben gespeeld.'

Agüero
Sergio Agüero, de man die met drie treffers tegen Bayern nog uitermate belangrijk was, zal sowieso ontbreken in Rome. Pellegrini bevestigde dat de Argentijnse spits zoals verwacht vier tot zes weken aan de kant staat. Yaya Touré is bovendien geschorst, terwijl het meespelen van Vincent Kompany en David Silva onzeker is. De afwezigheid van Agüero, dit seizoen al goed voor negentien goals, is echter op te vangen, zo stelt Pellegrini. 'Ons team is niet afhankelijk van één speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.