'Als we met Xavi doen wat er met mij gebeurd is, verbranden we een talent'

Reacties

Het optreden van Xavi Simons bij het Nederlands elftal was maandagavond gespreksonderwerp bij Veronica Offside. Clarence Seedorf hoopt, mede uit eigen ervaring, dat de man van RB Leipzig niet de ruimte wordt ontnomen om fouten te maken.

'Als we met Xavi doen wat er met mij gebeurd is, verbranden we een talent'
© Pro Shots

'Ik heb me wel een beetje gestoord aan Xavi, als ik eerlijk ben', stak Wim Kieft van wal. 'Hij heeft het bij Oranje moeilijk, hij is wel heel getalenteerd. Als je de eerste ballen verspeelt, zal je op een gegeven moment toch een beetje gas terug moeten nemen met al die acties. Als teamgenoot mag je hem dan ook corrigeren. Daar help je die jongen mee, en je ploeg ook. Ik zat met verbijstering te kijken dat je zo getalenteerd bent en toch zo veel fout kan doen.'

Wesley Sneijder pleit ervoor om de aanvaller wat druk van zijn nog jonge schouders te halen. 'Misschien moeten we stoppen met hem groter te maken dan hij is. Alles en iedereen maakt hem heel belangrijk, dat neemt hij mee de wedstrijd in. Je ziet hem treuren als hij de bal verspeelt, op een gegeven moment gaat hij dat ook voelen. We moeten hem de tijd geven.'

Seedorf, tot slot, pleit ervoor dat Simons de gelegenheid krijgt om spelenderwijs te leren. 'Als we met Xavi doen wat er met mij gebeurd is, verbranden we straks weer een talent. Maar alsjeblieft, er zijn weinig creatieve spelers, dus laat hem die fouten maken. Hij moet alleen leren begrijpen wanneer wel en wanneer niet. Dat kan je alleen maar begrijpen als je wedstrijden speelt', zo sprak Seedorf.

De 87-voudige international, aangeschoven bij Veronica Offside om een oefenwedstrijd van zijn ploeg Black Impact Foundation aan te prijzen, werd tot slot nog gevraagd naar zijn inschatting van de Nederlandse kansen op het EK in Duitsland. 'Ik vind dat er genoeg talent is, ze hebben genoeg goede spelers om voor de titel te gaan', sprak Seedorf optimistisch.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.