Als Frenkie de Jong vertrekt bij Barcelona, wordt dit zijn opvolger

Reacties

Barcelona gaf deze zomer al ruim 150 miljoen euro uit, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. Voorzitter Joan Laporta gaat er alles aan doen om ook Bernardo Silva nog naar Camp Nou te halen.

Als Frenkie de Jong vertrekt bij Barcelona, wordt dit zijn opvolger
© Pro Shots

Laporta stond deze zomer voor een grondige renovatie van de selectie. De excentrieke preses wilde Xavi Hernández een selectie schenken waarmee hij de top van Europa weer kan bestormen. Volgens Spaanse media had Laporta voor deze transferwindow drie belangrijke doelwitten uitgelicht: Robert Lewandowski, Jules Koundé en Bernardo Silva.

Lewandowski en Koundé zijn inmiddels binnen, het wachten is nog op Bernardo. De 27-jarige Portugees heeft bij Manchester City nog een doorlopend contract tot 2025 en is dus niet goedkoop. Bernardo is Engeland onomstreden basisspeler, maar koester al langer het verlangen om naar Spanje te vertrekken. Vorig seizoen ging Pep Guadiola echter persoonlijk voor de deur liggen.

Gruardiola is groot fan van Bernardo en zou de Portugese spelmaker dolgraag in Manchester willen houden. Tegelijkertijd heeft de Spaanse manager al vaker uitgesproken dat hij liever geen spelers in zijn selectie wil hebben, die liever ergens anders zouden zijn. Toen Guardiola deze zomer in Barcelona was, herhaalde hij die woorden nog eens. In Spanje werd dat uitgelegd als een verwijzing naar Bernardo.

Xavi is volgens Spaanse media ook groot fan van Bernardo. Hij zou in de Portugees de perfecte kompaan van Pedri en Sergio Busquets zien. De Portugees is echter niet goedkoop. Hij kan alleen komen als Frenkie de Jong vertrekt. Volgens verschillende media heeft Chelsea de interesse in de Nederlander nu concreet gemaakt. De Londenaren zouden de vraagprijs van tachtig miljoen euro op tafel willen leggen.

Volgens Sport komt daarmee ook de transfer van Bernardo heel dichtbij. De linkspoot zou zo'n zeventig miljoen euro moeten kosten, iets minder dus dan De Jong. Overigens zou Barça ook César Azpilicueta en Marcos Alonso of een andere linksback willen halen. In totaal zouden de uitgaven van deze zomer zo richting de 250 miljoen euro gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.