Alonso maakt zich op voor eerste basisplaats onder Ancelotti

Xabi Alonso zal zaterdag in de stadsderby tegen Rayo Vallecano voor het eerst dit seizoen in de basis starten bij Real Madrid. Dat heeft trainer Carlo Ancelotti bekend gemaakt, nadat Alonso woensdag tegen Sevilla (7-3 winst) al een half uur had meegedaan.

Alonso maakt zich op voor eerste basisplaats onder Ancelotti

Alonso miste door een gebroken middenvoetsbeentje een groot deel van de voorbereiding van De Koninklijke onder Ancelotti en moest ook verstek laten gaan toen Spanje afgelopen zomer deelnam aan het toernooi om de Confederations Cup in Brazilië, dat de regerend Europees en wereldkampioen in de finale versloeg.

Na Alonso's invalbeurt tegen Sevilla acht Ancelotti de tijd rijp voor een terugkeer in de startopstelling. De afgelopen jaren was de 31-jarige Bask een vaste pion op het Madrileense middenveld. Dit seizoen heeft hij echter concurrentie gekregen van streekgenoot Asier Illarramendi (foto), die voor 38 miljoen euro overkwam van Real Sociedad.

Nu Alonso weer fit is, steekt in de Spaanse media meteen weer speculatie de kop op over de toekomst van de ex-speler van Real Sociedad en Liverpool. De 107-voudige international heeft een aflopend contract en kan op de interesse van Juventus rekenen, dat in hem de mogelijke opvolger ziet van Andrea Pirlo.

Volgens AS is Alonso echter dicht bij het verlengen van zijn verbintenis in Estadio Santiago Bernabéu. Dat betekent mogelijk ook een streep door de rekening van José Mourinho. De Portugese oefenmeester werkte in de Spaanse hoofdstad drie jaar samen met Alonso en zou hem daarom transfervrij naar Chelsea willen halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen