Almería houdt zich knap staande tegen Atlético Madrid

Atletico Madrid slaagde er bij de laatste drie bezoeken aan UD Almería niet in te winnen. Ook zaterdag keerde de ploeg zonder zege terug naar Madrid. Tegen de degradatiekandidaat bleef het steken op 2-2.

Sergio Agüero (foto) zorgde na veertig minuten na een knappe aanval voor het openingsdoelpunt. Met een mooie pass stuurde Tiago de Argentijn weg, die geen moeite had doelman Diego Alves te passeren. Toch bleef Almería vechten voor de broodnodige punten. Het resulteerde vlak na rust in de gelijkmaker van Albert Crusat.

Een half uur voor het einde van de wedstrijd zette wederom Agüero Atlético andermaal op voorsprong, maar moest het alsnog in de zeventigste minuut de gelijkmaker van Henok Goitom incasseren.

Almería staat door het gelijkspel drie punten voor op hekkensluiter Málaga, dat zondag op bezoek gaat bij Real Sociedad. Atlético blijft zevende staan, maar kan zondag naar de achtste positie zakken als Sevilla het uitduel met lijstaanvoerder Barcelona wint. Foto: VI Images