Almere City verslaat Excelsior en neemt elfde plaats over

Almere City heeft vrijdagavond in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt op Excelsior. Door de zege stijgt de ploeg van trainer Alex Pastoor naar de elfde plaats in de Eredivisie.

Almere City FC
2 - 1
Excelsior
Excelsior

Excelsior kende een extreem hectisch slot van de transferperiode, want de Kralingers lieten op de slotdag Nikolas Agrafiotis nog naar SV Wehen Wiesbaden vertrekken en Couhaib Driouech leek lang op weg naar Feyenoord of PSV. De gewilde aanvaller bleef uiteindelijk in het Van Donge & De Roo Stadion, waar Lance Duijvestijn op Deadline Day alsnog neerstreek. De middenvelder kwam over van Almere City FC.

Vrijdagavond behoorde Duijvestijn op bezoek bij zijn oude club nog niet tot de selectie van Excelsior, dat in de 26ste minuut licht tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Troy Parrott kon op aangeven van Siebe Horemans van dichtbij eenvoudig binnen tikken. Het was voor de van Tottenham Hotspur gehuurde spits al zijn zevende Eredivisie-treffer van het seizoen.

Almere City toonde echter veerkracht, want twee minuten voor rust kopte Stije Resink hard de gelijkmaker tegen de touwen. Eerder zag hij al een vrije trap gered worden door doelman Stijn van Gassel. Daar bleef het niet bij in het Yanmar Stadion, wat in de 68ste minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Een van richting veranderd schot van Jochem Ritmeester van de Kamp betekende de 2-1.

Door de overwinning heeft Almere City FC nu 23 punten uit twintig duels, waarmee het de elfde plaats overneemt van Excelsior. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen heeft twee punten minder en staat nu dertiende. Eredivisie-debutant Almere City staat nu acht punten boven de streep en mag zelfs dromen van deelname van de play-offs om Europees voetbal.