Almere City staat weer met lege handen: 'Met de wolven meehuilen doe ik niet'

Joey Jacobs leek Almere City zaterdagmiddag aan het eerste Eredivisie-punt ooit te helpen, maar ondanks de gelijkmaker in blessuretijd ging de debutant uit Flevoland toch weer onderuit. Alex Pastoor sprak na de 1-2 nederlaag tegen PEC Zwolle van een dure les.

Almere City FC
1 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Bij Almere-PEC zat het venijn in de staart. Jacobs kopte diep in blessuretijd de 1-1 binnen en leek daarmee voor een gelijkspel te zorgen. PEC-invaller Apostolos Vellios had echter andere plannen en bezorgde de bezoekers alsnog de overwinning: 1-2. Dat betekent dat Almere City na zijn eerste vier Eredivisie-wedstrijden nog altijd puntloos is.

Pastoor betreurde het verspelen van een zeker lijkend punt tegen PEC. 'We hebben gedaan wat we konden, maar het was net niet genoeg', zei de coach van Almere City tegen ESPN. 'Na onze gelijkmaker zag ik dat de drie voorste spelers direct op de bal gingen jagen. Dan moet je de lange bal eruit halen, met misschien een overtreding. Je moet wat slimmigheidjes toepassen. Maar dat zijn dingen: daar is een onervaren ploeg in deze afdeling nog niet helemaal aan toe.'

'Het zijn dure lessen die je leert, maar ik weet zeker dat er een behoorlijke les geleerd is', zei Pastoor. 'Met de wolven meehuilen in het bos, vier gespeeld nul punten: dat doe ik niet. Maar we gaan dit natuurlijk wel analyseren, want ons voetbal van de eerste helft: daar weiger ik mijn handtekening onder te zetten.'

Jacobs kon haast niet geloven dat zijn treffer niet volstond voor een punt. 'Het was een heel leuke goal, leuk voor mezelf, maar uiteindelijk sta je met nul punten en dat gevoel overheerst', stamelde hij. 'Ik vond dat we een goede tweede helft speelden en het was lekker geweest om van de nul af te komen. Dat kwam ook wel los na die goal, dat voelde je. Als je hem dan toch nog tegen krijgt, is dat heel zuur.'