Almere City haalt uit en stuurt Vitesse als hekkensluiter de winterstop in

Almere City heeft de eerste seizoenshelft uitstekend afgesloten. De ploeg van Alex Pastoor won thuis met 5-0 van het noodlijdende Vitesse.

Almere City FC
5 - 0
Vitesse
Vitesse

Sturing kende een valse start met nederlagen tegen Ajax en Fortuna Sittard, maar was zichtbaar opgelucht na de 2-0 overwinning op Heracles Almelo vorige week. Tegen Almere City was het echter weer ondermaats.

Daar leek het aanvankelijk niet op uit te draaien, omdat Almere-doelman Nordin Bakker tot twee keer toe reddend op moest treden bij pogingen van Million Manhoef, van wie het grootste gevaar kwam. De openingsfase was voor Vitesse, maar het doelpunt viel aan de andere kant.

Jochem Ritmeester van de Kamp opende rechts op Yoann Cathline, die naar binnen sneed en Room van buiten de zestien meter passeerde. De Vitesse-doelman zag er niet goed uit en slikte de 1-0. Die treffer leek de Arnhemmers te verlammen, want plots was Almere City de bovenliggende partij. Dat leverde voor rust ook de 2-0 van Yann Kitala op.

Sturing had vijftien minuten de tijd om een list te verzinnen om de wedstrijdspanning terug te brengen, maar zag tot zijn ergernis dat Almere City ook na rust de bovenliggende partij was en sterker werd. Want iedere keer als de ploeg van Alex Pastoor aanzette, hadden de Arnhemmers het moeilijk. De driedubbele wissel van Sturing hielp Vitesse wel. In de slotfase moest Almere City in de achteruit, maar die opleving was van korte duur. Joey Jacobs kopte raak uit een vrije trap, waarna Álvaro Peña van buiten de zestien raak schoot en Thomas Robinet een penalty benutte: 5-0.

En dus sluit Vitesse de eerste seizoenshelft af als hekkensluiter. Almere City staat veertiende. De ploeg van Pastoor speelt volgende week nog wel in de KNVB Beker tegen VV Katwijk, terwijl de Arnhemmers sc Heerenveen treffen.