Alles valt goed voor West Bromwich op krankzinnige Premier League-dag

Reacties

West Bromwich Albion is dit Premier League-seizoen de kat met negen levens. Door een wonderlijke combinatie van resultaten zijn The Baggies nog altijd niet gedegradeerd. Interim-manager Darren Moore bleef stoïcijns na de 1-0 zege op Tottenham Hotspur.

Alles valt goed voor West Bromwich op krankzinnige Premier League-dag

'We hebben in elk geval onze trots terug, dat is wat we allemaal wilden. Het publiek stond vandaag achter de ploeg', sprak Moore na afloop van de zege die pas in de blessuretijd gestalte kreeg door een treffer van Jake Livermore. Moore nam het stokje begin april over van de ontslagen Alan Pardew en sindsdien veroverde de gedoodverfde degradant liefst elf punten uit vijf wedstrijden. Niet alleen Tottenham Hotspur, maar ook Manchester United werd verslagen in die reeks. Tegen Liverpool pakte West Bromwich Albion een punt.

Moore was opmerkelijk rustig in de slotfase van het duel met Tottenham Hotspur. 'Ik probeerde met mijn hoofd 'in de wedstrijd te blijven'. Dan zien we later wel het resultaat. Na de treffer bleef ik geconcentreerd. Ik moest de spelers scherp houden, want er was nog heel even te spelen.'

Had Stoke City eerder op de dag van Crystal Palace gewonnen, dan was West Bromwich Albion al gedegradeerd zonder te spelen. 'Ik was waarschijnlijk de laatste persoon die wist dat Stoke had verloren. Een lid van mijn staf kwam naar me toe en vroeg me of ik voor mijn wedstrijdbespreking de uitslag wilde weten. Toen wist ik het nog niet.'

De situatie onderin de Premier League. De onderste drie clubs degraderen. Alleen als het duel tussen Swansea City en Southampton van dinsdag in een remise eindigt, blijft West Bromwich Albion in leven.

Stoke City
Omdat Swansea City verloor bij AFC Bournemouth en Southampton in extremis de zege uit handen gaf tegen Everton is West Bromwich Albion mathematisch nog altijd in de race. Voor Stoke City zit het Premier League-avontuur er na tien jaar wel op.

'Een heel zware dag, ik leef met alle fans mee', aldus manager Paul Lambert in gesprek met de BBC. 'We kwamen gewoon tekort. Toen ik hier halverwege januari kwam, probeerde ik een verklaring te vinden voor de zwakke resultaten. Het werd me duidelijk dat niemand mag twijfelen aan de inzet van spelers.' Lambert probeerde nog een beetje positief te blijven. 'Dit is ook een kans om opnieuw te beginnen, om weer iets op te bouwen.'

Het was Patrick van Aanholt die namens Crystal Palace Stoke City het laatste zetje richting het Championship gaf. Na afloop bood de Nederlander daarvoor zijn excuses aan, een geste die Stoke kon waarderen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De degradatiestrijd in de Premier League gaat zondag verder met het bezoek van Huddersfield Town aan Manchester City. Dinsdag staat de clash tussen Swansea City en Southampton op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.