Southampton rouwt en West Brom juicht na pijnlijk moment Hoedt

Reacties

Southampton heeft zaterdag een enorme dreun geïncasseerd in de strijd om lijfsbehoud in de Premier League. De ploeg van manager Mark Hughes leek op weg naar een zeer belangrijke zege tegen Everton, maar gaf die bij het scheiden van de markt uit handen: 1-1.

Southampton rouwt en West Brom juicht na pijnlijk moment Hoedt

Wesley Hoedt stond wederom in de basis bij Southampton, dat door de ontsnapping van West Brom tegen Tottenham Hotspur nog een extra reden had om voor winst te gaan op Goodison Park. Daar kreeg Davy Klaassen een plek op de bank bij Everton, dat voor de laatste kans op Europees voetbal ging.

Ondanks de belangen was de eerste helft slaapverwekkend. Het hoogtepunt was een handgemeen in de box waar de clubleiding van Everton zetelt, al was het niet duidelijk wie het met elkaar aan de stok hadden. Onder begeleiding van boegeroep van het thuispubliek zochten de twee droogstaande ploegen de catacomben op.

Na de onderbreking viel er wel wat te beleven binnen de lijnen, doordat Southampton verrassend de wedstrijd open brak. In de 56ste minuut was het raak voor The Saints: Cedric leverde een perfecte, panklare voorzet op Nathan Redmond, die de bal door de benen van Everton-doelman Jordan Pickford binnenkopte.

Daardoor toonde Everton eindelijk aanvallende intenties. Dat leverde bijna succes op, toen Cenk Tosun de bal net miste bij een goede voorzet van Oumar Niasse. In de jacht op de gelijkmaker kreeg Klaassen nog tien minuten speeltijd. Everton bleef hopen, des te meer omdat Southampton-verdediger Maya Yoshida met zijn tweede gele kaart moest inrukken. Leighton Baines liet de uitploeg al bibberen met een gevaarlijke vrije trap en in de absolute slotseconden voltrok zich een drama voor de uitploeg. Na slecht uitverdedigen viel het schot van Tom Davies via de ongelukkige Hoedt binnen.

Southampton blijft door de reusachtige domper op hetzelfde puntenaantal als nummer achttien Swansea City steken. Dinsdag treffen de twee ploegen elkaar in een ware degradatiekraker. West Brom, dat volgende week Crystal Palace bezoekt, ontsnapt door de late tegengoal van Southampton voor de tweede keer op dezelfde dag in de slotseconden aan degradatie. Everton eindigt definitief op plek acht, waardoor Burnley voorronde Europa League gaat spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.