Allen bij Liverpool herenigd met manager Rodgers

Liverpool heeft zijn tweede aankoop voor het nieuwe seizoen binnen. Joe Allen komt voor 18,5 miljoen euro over van Swansea City, waar de middenvelder samenwerkte met Brendan Rodgers.

Allen bij Liverpool herenigd met manager Rodgers

De manager maakte eerder deze zomer de overstap van Swansea naar Liverpool en beloofde daarbij dat hij geen spelers van zijn oude club mee zou nemen naar Anfield. Maar die belofte brak Rodgers, want al snel werd de 22-jarige Allen in verband gebracht met een transfer naar The Reds. Volgens Rodgers geen schending van zijn afspraak met Swansea, aangezien Allen een gelimiteerde transfersom in zijn contract had staan.

Rodgers stelde dat iedere club Allen voor 18,5 miljoen euro over kon nemen, dus ook Liverpool dat mocht doen. Donderdagavond was de middenvelder al aandachtig toeschouwer (zie foto) tijdens de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FK Gomel in de derde voorronde van de Europa League en een dag later rondde hij zijn transfer af.

Eerder versterkte Liverpool zich al met Fabio Borini, die eerder ook al met Rodgers samenwerkte bij Swansea. De 21-jarige spits werd in het seizoen 2010/11 van Chelsea. Mede door zijn zes treffers bereikten The Swans de play-offs, waarna zij promoveerden naar de Premier League. Daarna verkaste hij naar AS Roma, waar hij al na één jaar werd opgepikt door Liverpool. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's