Allegri wast handen in onschuld bij blessure-discussie Juve

Reacties

Juventus wordt dit seizoen geplaagd door blessures en pijntjes en ook in aanloop naar het duel met AC Milan (zaterdag, 19.45 uur) waren er wat klachten bij De Oude Dame. Juve-trainer Massimiliano Allegri reageerde geïrriteerd op de schuldvraag die op de persconferentie vooruitblikkend op de clash met zijn voormalige werkgever klonk.

Allegri wast handen in onschuld bij blessure-discussie Juve

'Vorig jaar hadden we elf blessures rond deze tijd', kwam Allegri op de proppen met cijfers, die zijn reactie moesten ondersteunen. 'Tien spierblessures en eentje van overbelasting. Er waren vijf langdurige – meer dan dertig dagen – blessures, dit jaar nog slechts twee. We doen het qua blessures dus niet eens zo slecht', meende de hoofdcoach, die kan beschikken over Stephan Lichtsteiner, Gianluigi Buffon en Mario Mandzukic. De twee laatstgenoemden liepen een lichte blessure op in de interlandbreak.

De Italiaan voelde zich toch wat aangevallen en had daar een reden voor. 'Er wordt gezegd dat spelers onder mijn leiding altijd snel geblesseerd raken en niet hard genoeg werken, maar het gaat mij om het resultaat', zei hij snedig. 'Daar ben ik hier voor.' Want ondanks de ietwat magere start van regerend landskampioen Juventus – zevende met achttien punten uit de eerste twaalf speelronden -  is prolongatie van de titel nog altijd het doel.

'Het zou raar zijn als ik nu zou zeggen dat we voor de Scudetto moeten gaan, maar toch is het voor Juventus het doel om de titel te heroveren', stelde Allegri. 'Als we zaterdag winnen, gaan we in ieder geval al over Milan heen. Dat zou al een stap in de juiste richting zijn. Op 16 mei zal de ploeg die het het meest verdient bovenaan staan. We hebben dus nog tijd zat om de punten die we onderweg al hebben laten liggen, terug te verdienen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.