Allardyce wil direct pieken met Engelse ploeg

Reacties

Sam Allardyce denkt dat hij als bondscoach van Engeland genoeg kwaliteit tot zijn beschikking heeft om hoge ogen te gooien op het WK in 2018.

Allardyce wil direct pieken met Engelse ploeg

De ex-trainer van onder meer Bolton Wanderers, Blackburn Rovers, Newcastle United en Sunderland werd maandag officieel voorgesteld als bondscoach van Engeland, dat met uitschakeling in de achtste finale tegen IJsland een rampzalig EK achter de rug heeft. Allardyce wil snel een einde maken aan de negativiteit rond de nationale ploeg.

'Natuurlijk zullen sommige spelers nog balen van het EK, maar we moeten nu verder', zei hij. 'Veel internationals zijn jong, maar ik houd er niet van om over potentie te praten. We hebben het over de Engelse nationale ploeg. Daarin spelen de beste spelers van dit land. Ik ben er zeker van dat deze ploeg het een stuk beter kan doen én gaat doen.'

Een journalist vroeg Allardyce of hij denkt dat Engeland het WK van 2018 in Rusland kan winnen. 'Dat valt nu niet te zeggen. Daar is het te vroeg voor. Maar laat ik het zo zeggen: met slechts kwalificatie voor het WK ben ik niet tevreden', reageerde hij.

Over de rol van Wayne Rooney, de aanvoerder die zwaar onder vuur is komen te liggen na zijn matige prestaties op het EK, wilde Allardyce niets kwijt. 'Ik ben hier pas net', sprak hij. 'Ik wil nog kennis maken met iedereen en pas daarna kunnen we het daarover gaan hebben.'

Engeland neemt het in de WK-kwalificatiereeks op tegen Litouwen, Malta, Schotland, Slowakije en Slovenië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.