Allardyce velt hard oordeel over gedegradeerd Leeds: 'Dat zegt alles'

Reacties

'Ik ben niet minder dan Mikel Arteta, Jürgen Klopp en Pep Guardiola.' Met die woorden maakte Sam Allardyce begin deze maand een spraakmakende entree bij Leeds United, maar de doorgewinterde manager is er niet in geslaagd zijn missie te volbrengen. The Whites degradeerden zondag naar het Championship.

Allardyce velt hard oordeel over gedegradeerd Leeds: 'Dat zegt alles'
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
1 - 4
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Natuurlijk wist Allardyce dat Leeds voor een hels karwei stond. Met Manchester City-uit, Newcastle United-thuis, West Ham United-uit en Tottenham Hotspur-thuis loog het programma er niet om. Het punt tegen The Magpies zorgde nog voor een sprankje hoop, maar het is Leeds niet gelukt om het hoofd boven water te houden. Na drie jaar in de Premier League daalt de club af naar het Championship.

'We hebben het opnieuw laten afweten. In a big way. Dat zegt alles over Leeds dit seizoen', luidde het harde oordeel van Allardyce bij de BBC. Tottenham was op Elland Road met 1-4 te sterk. 'We hebben meer doelpunten tegen dan welke club dan ook. Zelf scoorden we genoeg. Maar als je geen doelpunten kunt voorkomen, dan kun je ook geen punten pakken. Ik wilde vandaag trots zien, maar dat zag ik helaas niet.'

Bekijk hier de samenvatting van Leeds - Spurs

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Allardyce ging door. 'Je kunt de spelers zeggen wat je wilt, maar de meeste doelpunten krijg je door balverlies op eigen helft. Door je eigen fouten. We kwamen terug in de wedstrijd, maakten een heel goed doelpunt, maar binnen twee minuten scoorden zij weer. Er lopen hier genoeg professionals rond om te zeggen: "Laten we niet nog een doelpunt incasseren". Dat gebeurde niet. Het draait allemaal om de basis. Het is een vrij eenvoudig spelletje.'

Het lange wachten
De vorige keer dat Leeds uit de Premier League degradeerde, in het seizoen 2003/04, duurde het zestien jaar om terug te keren op het hoogste niveau. Tussendoor kwamen The Whites zelfs drie seizoenen uit in de League One. De supporters hopen dat de club dit keer sneller terugkeert in de Premier League. In een statement op de eigen site laat Leeds weten daar alles aan te doen.

'We weten dat er dingen niet goed zijn gegaan en dat we verbetering moeten tonen, maar jullie kunnen er zeker van zijn dat we achter de schermen hard hebben gewerkt om ervoor te zorgen dat het verleden zich niet herhaalt. Onze focus ligt nu op hoe we rechtstreeks terugkeren naar de Premier League.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Nottingham Forest
38
9
11
18
38-68
-30
38
17
Everton
38
8
12
18
34-57
-23
36
18
Leicester City
38
9
7
22
51-68
-17
34
19
Leeds United
38
7
10
21
48-78
-30
31
20
Southampton
38
6
7
25
36-73
-37
25
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.