Allardyce haalt weer uit naar 'afwijkende' Klaassen

Reacties

Davy Klaassen speelt sinds de aanstelling van Sam Allardyce nauwelijks meer voor Everton. Daar lijkt gezien de meest recente uitspraken van de manager voorlopig ook geen verandering in te komen.

Allardyce haalt weer uit naar 'afwijkende' Klaassen

Everton maakte afgelopen zomer nog 27 miljoen euro over naar Ajax voor Klaassen, maar de middenvelder wordt vooralsnog gezien als een miskoop. Allardyce is totaal niet onder de indruk van de Nederlander, die dan ook pas zes Premier League-minuten kreeg onder zijn leiding en doorgaans plaats moet nemen op de tribune.

'We spelen nog steeds met de negentienjarige Tom Davies in de basis en hebben de eveneens negentienjarige Beni Baningime ingebracht. We missen natuurlijk ook Gylfi Sigurdsson. Davy Klaassen wijkt in mijn ogen nog steeds af van de rest. Wil hij nou wel of niet voetballen?', vraagt Allardyce zich af in gesprek met The Liverpool Echo.

Voorlopig is er geen rol voor Klaassen weggelegd bij Everton onder Allardyce. 'Als ik de kans had om hem op te stellen, zou ik dat doen. Maar die kans is er niet, want ik moet wedstrijden winnen. Ik heb niet de luxe dat ik hem zomaar een kans kan geven, want als we verliezen ben ik het die de kritiek krijgt.'

Helemaal afschrijven doet Allardyce Klaassen echter nog niet. 'Op dit moment heb ik niet de luxe om hem te laten spelen. Als de kans voorbij komt, bijvoorbeeld door blessures of schorsingen, hoop ik dat hij ons een keer kan laten zien wat hij in zich heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.