Alexandre Pato, de Golden Boy die nu gratis op te halen is

Reacties

Alexandre Pato staat voor een nieuw avontuur. De aanvaller heeft zijn contract bij het Chinese Tianjin Tianhai laten ontbinden en is nu transfervrij. Wie pikt de voormalig Golden Boy op?

Alexandre Pato, de Golden Boy die nu gratis op te halen is

Pato is inmiddels 29 jaar oud en speelde twee jaar voor Tianjin Tianhai, de club die de aanvaller in januari 2017 overnam van Villarreal. Pato maakte in zijn eerste seizoen in de Chinese Super League vijftien goals en eindigde met zijn ploeg als derde in de competitie. Tianjin Tianhai plaatste zich daardoor voor het eerst in de geschiedenis van de club voor de Aziatische Champions League en verloor in dit toernooi in de kwartfinale van de uiteindelijke winnaar Kashima Antlers.

In de Super League was Tianjin Tianhai in het tweede seizoen met Pato minder succesvol en moest het lange tijd rekening houden met degradatie. Tot overmaat van ramp werd clubeigenaar Shu Yuhui in december gearresteerd vanwege vermeende fraude en moest hij afscheid nemen van zijn voorzitterschap. Zonder de steun van Yuhui moet Tianjin Tianhai een stapje terug doen en Pato neemt nu, na 36 doelpunten in 60 wedstrijden in Chinese dienst, afscheid van de club.

De vraag is wat de volgende halte zal worden in de loopbaan van De Eend. Pato werd opgeleid bij Internacional en maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal, waarna AC Milan hem in de zomer van 2007 voor 24 miljoen euro naar Italië haalde. Pato was pas een paar maanden later speelgerechtigd en kende een zeer veelbelovende start bij Milan. Hij maakte snel naam op de Europese velden en won in 2009 de Golden Boy Award, de prijs voor het grootste talent van Europa. Alexandre Pato was hot

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Blessureleed gooide vervolgens roet in het eten. Pato moest de ene na de andere tegenslag zien te verwerken en zijn ontwikkeling stokte. De aanvaller verloor het plezier in het spelletje en in een poging het voetbalgeluk terug te vinden, keerde hij terug naar Brazilië. Pato kwam in actie voor Corinthians en São Paulo, voordat Chelsea hem in januari 2016 op huurbasis terughaalde naar Europa. Een succesvolle samenwerking werd het niet. Pato kwam niet verder dan twee competitieduels in de Premier League en Chelsea wilde dan ook niet langer met hem door.

Corinthians slaagde er wel in om Pato te verkopen, aan Villarreal. Hij scoorde bij zijn debuut, in de Champions League-voorronde tegen AS Monaco, en was later nog twee keer trefzeker in de groepsfase van de Europa League en in La Liga. De Pato van de beginjaren bij Milan hebben de fans van Villarreal echter nooit gezien. Al na een paar maanden trok de aanvaller weer verder en koos hij voor de weg naar China. Nu dat avontuur voorbij is, kan Pato zonder transfersom binnengehaald worden. Welke club geeft het toptalent van weleer een nieuwe kans?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.