Alex verdient plek in Europees elite-elftal

Hoe belangrijk Alex is, is terug te zien in de recente resultaten van PSV. Dat is ook de journalisten van de ESM niet ontgaan. Zij kozen de Braziliaan in het ESM-elftal van maart. Cristiano Ronaldo kreeg de meeste stemmen.

Alex verdient plek in Europees elite-elftal

Alex maakte in maart vooral indruk in de twee ontmoetingen van PSV met Arsenal in de achtste finale van de Champions League. Vooral in het beslissende treffen in het Emirates Stadium was hij alom aanwezig en hielp hij een flink aantal mogelijkheden van Arsenal om zeep.

En dat hij de thuisploeg met een eigen doelpunt op voorsprong zette, maakte hij ongedaan met een prachtige kopbal in het 'goede' doel. Toch kwam Alex met het laagst aantal stemmen in het ESM-elftal: twee. Hij is de eerste Eredivisiespeler die dit seizoen in het elftal verschijnt.

Dat is heel wat minder dan Cristiano Ronaldo, die door acht van de negen leden van de ESM werd uitverkoren. De Portugees verkeert dan ook in bloedvorm bij Manchester United. Scoren deed hij niet in maart, maar met zijn goede spel loodste hij United naar drie zeges in drie competitieduels.

Daniel Alves blonk eveneens uit. Op Cristiano Ronaldo na incasseerde hij de meeste stemmen: zeven stuks. De Braziliaanse rechtsback is een van de steunpilaren van Sevilla. Zo was hij met een rake vrije trap de matchwinner in de Spaanse topper tegen Barcelona.

Bekijk hier al onze video's