Alderweireld debuteert als Rode Duivel met gelijkspel

België is de strijd om de Kirin Cup begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Chili. Ajacied Toby Alderweireld (foto) debuteerde in de basis. Een andere debutant maakte het doelpunt van De Rode Duivels.

Alderweireld debuteert als Rode Duivel met gelijkspel

De Belgen waren met een gehavende selectie naar Japan afgereisd. Interim-bondscoach Frank Vercauteren moest liefst zeven debutanten oproepen om de spelersgroep aan te vullen. Van hen begonnen er tegen Chili drie in de basis: Alderweireld, Geoffrey Mujangi-Bia en Kevin Roelandts.

Laatstgenoemde deed al na een kwartier van zich spreken door de openingstreffer aan te tekenen. Roelandts ontsnapte aan de defensie van Chili nadat Mujangi-Bia een lange pass van Sébastien Pocognoli had doorgekopt en de spits van SV Zulte-Waregem bekroonde zijn debuut met een goal.

Na de 1-0 werd Chili sterker, wat in de 23ste minuut resulteerde in de gelijkmaker van Gary Medel. De Zuid-Amerikanen bleven de betere ploeg, maar een winnaar leverde het duel niet op. Alderweireld zag nog een kopbal worden gestopt door doelman Miguel Pinto.

Naast Alderweireld (Ajax) en Pocognoli (AZ) begonnen ook Maarten Martens, Gill Swerts (beiden AZ), Thomas Vermaelen (Ajax) en Timmy Simons (PSV) in de basis bij België. De eveneens geselecteerde AZ-aanvaller Moussa Dembélé miste de confrontatie vanwege een blessure. Zondag spelen de Belgen tegen Japan, dat eerder met 4-0 te sterk was voor Chili.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen