Alcácer verguld met beëindigen doelpuntendroogte bij Barça

Reacties

Paco Alcácer heeft dan eindelijk zijn eerste officiële goal voor Barcelona te pakken. De afgelopen zomer voor dertig miljoen euro van Valencia overgekomen spits tekende in het bekerduel met Hércules (7-0) voor de 5-0.

Alcácer verguld met beëindigen doelpuntendroogte bij Barça

Bij afwezigheid van het supertrio Neymar, Lionel Messi, Luis Suárez mocht Alcácer net als in het heenduel met Hércules (1-1), actief op het derde niveau, in de basis starten. Die heenwedstrijd was een van de tien wedstrijden waarin de 23-jarige aanvaller vergeefs op zoek was gegaan naar zijn eerste treffer in het shirt van de Catalaanse grootmacht.

In de 73ste minuut deed Alcacér wat hij bij Valencia al veelvuldig deed: scoren. Zo maakte hij een einde aan een reeks van liefst 576 officiële wedstrijdminuten voor Barcelona zonder goal. 'Om te scoren in Camp Nou, dat is heel speciaal voor mij', legde de dertienvoudig Spaans international na afloop uit. 'Dit betekent heel veel voor mij.'

De 23-jarige spits zegt niet bezig te zijn geweest met de zinspelingen van de buitenwacht. Alcácer werd her en der al als miskoop bestempeld. 'Natuurlijk was het belangrijk om mijn treffer in Doha (oefenduel met Al Ahli, 5-3, red.) een vervolg te geven. Maar het gaat erom wat mijn  trainer en mijn ploeggenoten denken. Andere meningen doen er voor mij niet toe.'

Luis Enrique noemde het de ban breken van Alcácer als een van de hoogtepunten van het bekerduel. 'Ik ben blij voor hem. En zijn tijd zonder treffers? Dat soort dingen gebeuren in het voetbal. Hij is en blijft een doelpuntenmaker en kan het team nog veel helpen', zo besloot de coach van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.