Cillessen moet Barcelona behoeden voor bekerblamage

Reacties

Jasper Cillessen staat woensdagavond onder de lat bij Barcelona voor het bekerduel met Hércules Alicante (22.00 uur). Trainer Luis Enrique heeft Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar en Gerard Piqué op vakantie gestuurd.

Cillessen moet Barcelona behoeden voor bekerblamage

Het heenduel met de derdeklasser in Alicante eindigde verrassend in een 1-1 gelijkspel, waardoor Barcelona woensdagavond een overwinning nodig heeft om de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey te bereiken. Debutant Carles Aleña maakte op 30 november het enige doelpunt voor de Catalanen. De talentvolle middenvelder ontbreekt woensdag vanwege een hamstringblessure.

Er ontbreken echter wel meer namen voor het duel met de nummer vier van de Segunda B División. Naast vakantiegangers Messi, Suárez, Neymar en Piqué krijgt Marc-André Ter Stegen rust van zijn trainer, die slechts zestien spelers heeft geselecteerd. Door de afwezigheid van de Duitse doelman in de selectie kan Jasper Cillessen zich opmaken voor zijn vierde duel in het shirt van de regerend kampioen.

Bij de eerste drie optredens van Cillessen voor Barcelona wist de ploeg slechts één keer te winnen: in de Champions League werd Borussia Mönchengladbach met 4-0 verslagen. Een nieuwe overwinning tegen Hércules is vereist om een blamage te voorkomen en de kans op prolongatie van de bekerwinst in leven te houden. Als Cillessen de nul weet te houden, is zijn ploeg op basis van het uitdoelpunt ook bij een gelijkspel verzekerd van de volgende ronde.

Real Madrid en Atlético Madrid plaatsten zich eerder al voor de achtste finales door respectievelijk Cultural Leonesa en Guijuelo te verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.