Alcácer steelt de show in feestwedstrijd van Messi

De zeshonderdste officiële wedstrijd van Lionel Messi voor Barcelona werd een spannende. Sevilla maakte het de koploper van Spanje knap lastig, maar uiteindelijk wonnen de Catalanen dankzij Paco Alcácer toch: 2-1.

Met name in de eerste helft liet Barcelona na om afstand te nemen van Sevilla. Zo miste Luis Suárez oog in oog met doelman David Soria na een weergaloze pass van Andrés Iniesta. Iniesta zelf schoot uit kansrijke positie voorlangs.

Barça ging uiteindelijk toch met een voorsprong rusten. Sergio Escudero tastte volledig mis bij een pass van Luis Suárez, waardoor Paco Alcácer voor Soria kwam te staan. De spits bleef ijzig kalm en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Na rust dacht Barcelona het in een paar tempo's lager wel uit te kunnen spelen, maar dat bleek niet het geval. Pablo Sarabia miste nog na een geweldige pass van Luis Muriel, maar uit de hoekschop die volgde op die misser was het wel raak. Guido Pizarro klopte Gerard Piqué in de lucht en kopte hard raak: 1-1.

De gelijkmaker schudde Barcelona wakker. Vijf minuten na de 1-1 liep Alcácer zijn tweede van de avond binnen uit een scherpe voorzet van Ivan Rakitic. De spits scoorde in de laatste negen duels waarin hij in de basis startte voor Barça nu negen keer.

Messi, die tot dan toe een vrij anonieme wedstrijd speelde, verwende het publiek in het lang niet uitverkochte Camp Nou in de laatste twintig minuten nog met een paar fraaie dribbels, zonder dat de score verder werd uitgebouwd. Gerard Piqué was wel dicht bij de 3-1, maar raakte met een schot van afstand de lat.

Barcelona heeft door de zege weer vier punten meer dan runner-up Valencia, 31 om 27. Bovendien werd de beste seizoenstart ooit (2012/13 en 2013/14) geëvenaard. De voorsprong op aartsrivaal Real Madrid, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, bedraagt zelfs elf punten. Sevilla staat vijfde met een punt minder dan Real.