Aké dreigt kampioensmedaille Chelsea mis te lopen

Reacties

Als Chelsea komende vrijdag kampioen wordt door de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion te winnen, deelt Nathan Aké mee in de feestvreugde. In tegenstelling tot de meeste van zijn ploeggenoten ligt er voor de 22-jarige verdediger echter geen medaille klaar.

Aké dreigt kampioensmedaille Chelsea mis te lopen

Aké keerde afgelopen winter op verzoek van manager Antonio Conte terug van zijn verhuurperiode bij AFC Bournemouth, waar hij indruk maakte in de eerste seizoenshelft. De Italiaan maakte echter maar zelden gebruik van hem. De Nederlandse jeugdinternational mocht dan drie keer in de basis starten in het FA Cup-toernooi, in de Premier League deed hij alleen als invaller tegen Everton acht minuten mee.

Dat is volgens de regelgeving van de Premier League te weinig om bij het winnen van de titel een medaille om je nek gehangen te krijgen. De regels schrijven voor dat een speler minstens vijf competitiewedstrijden moet hebben gespeeld voor de club die kampioen wordt. Met alleen nog de duels met West Brom, Watford en Sunderland voor de boeg, gaat Aké dat aantal niet meer halen.

Er is echter een oplossing. Clubs die kampioen worden kunnen extra medailles kopen voor selectiespelers die daar volgens de regels niet in aanmerking voor komen door een speciaal verzoek in te dienen bij de Engelse voetbalbond. Dat deed Chelsea twee jaar terug nog voor spelers als Mohamed Salah en Ruben Loftus-Cheek. Ook reserve-doelman Asmir Begovic (één duel) en rechtsback Ola Aina (twee duels) moeten daarop hopen.

Conte
Conte kijkt reikhalzend uit naar het binnenhalen van de titel. 'Dit is een erg mooi moment voor ons, omdat we zo dicht bij het realiseren van een fantastische prestatie zijn. Maar we moeten niet vergeten dat we nog drie punten moeten pakken in die drie wedstrijden. De sfeer in het stadion zal morgen hectisch zijn, het is belangrijk dat we daarvan genieten', zegt Conte bij Sky Sports.

Dat Chelsea de titel niet op het eigen Stamford Bridge maar op bezoek bij WBA kan veiligstellen, vindt Conte geen issue. 'Ik win het liefst zo snel mogelijk. Het is niet belangrijk waar we winnen, het is belangrijk dat we winnen. Dan heb je daarna de tijd om feest te vieren waar je ook wil', aldus de Chelsea-manager, die met Juventus al drie keer kampioen van Italië werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.