Ajax zonder Van Rhijn, Zimling en Andersen tegen FC Twente

Reacties

Ajax kan zondag (aftrap 16.45 uur) in de thuiswedstrijd tegen FC Twente niet beschikken over Ricardo van Rhijn (enkelblessure), Lucas Andersen (ziek) en Niki Zimling. Ook Kolbeinn Sigthórsson (knie) en Diederik Boer (knie) zijn nog steeds afwezig.

Ajax zonder Van Rhijn, Zimling en Andersen tegen FC Twente

Vrijdag ontbrak Van Rhijn op de training van Ajax. Zimling moest deze sessie vroegtijdig staken. De 29-jarige Deen werd van het veld gedragen door de medische staf met een ogenschijnlijk zware blessure. 'Ik kan er verder nog niets over zeggen. Maar het is zeker dat hij er tegen Twente niet bij zal zijn', vertelde Ajax-trainer Frank de Boer op de persconferentie in aanloop naar het duel met Twente.

Van Rhijn heeft last van een enkelblessure, die hij vorige week opliep tegen Go Ahead Eagles. De Boer kondigde aan dat Kenny Tete, die tegen AZ zijn debuut maakte, hem vervangt als rechtsback.

Andersen trainde vrijdag weer volledig mee bij Ajax. Ook op hem doet De Boer geen beroep tegen Twente. 'Hij is weer helemaal hersteld van zijn ziekte, maar wel drie kilo afgevallen. Daarom zal hij Andersen niet bij de selectie zitten.'

Veltman
Tegenover de afwezigheid van Van Rhijn, Andersen en Zimling staat de rentree van Joël Veltman, die maandag al speelde bij Jong Ajax. 'Hij kan gewoon starten', zei De Boer, die door het grote aantal spelers dat terugkeert uit de lappenmand en de belastbaarheid van zijn jonge selectie moet puzzelen met zijn opstelling.

'Davy Klaassen wil ik in de komende vijf duels het liefst een keer rust geven', legde De Boer uit. 'Daley Sinkgraven is het ook niet gewend om in veertien dagen vijf wedstrijden te spelen, daar houden we ook rekening mee. Voor Nicolai Boilesen, Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi geldt hetzelfde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.