Ajax zonder Mazraoui en Tagliafico tegen Lille

Reacties

Ajax moet het donderdag tegen Lille zien te redden zonder Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico op de flanken. De twee vleugelverdedigers zullen niet bij de wedstrijdselectie zitten.

Ajax zonder Mazraoui en Tagliafico tegen Lille
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Lille
Lille

Mazraoui en Tagliafico deden afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam (4-2 zege) ook al niet mee. Eerstgenoemde viel vorige week tegen Heracles Almelo uit nadat hij een bal op zijn hoofd kreeg. Mazraoui heeft last van 'verminderd gezichtsvermogen' en het is volgens Ten Hag dan ook niet in te schatten wanneer de rechtsback weer in actie kan komen.

Tagliafico is niet fit. 'Zijn herstel gaat niet zoals gehoopt, maar het valt niet uit te sluiten dat hij er zondag weer bij is', zei Ten Hag over de Argentijn. Ajax neemt het zondag op tegen PSV.

Lille-thuis
Voor die competitiekraker wacht donderdag dus eerst nog Lille. Ajax heeft dankzij de 1-2 zege van vorige week een goede uitgangspositie om de volgende ronde te bereiken.

De ploeg van Ten Hag is goed in vorm en won zijn laatste tien wedstrijden. 'Ik kan vaak genoeg genieten van mijn ploeg, die steeds beter voetbal laat zien', zei Ten Hag op zijn persconferentie. 'Er komen meer automatismen, alles gaat makkelijker. En op de momenten dat het niet loopt hebben we getoond dat we een ploeg hebben die kan vechten. Ik hoop dat we op deze voet verdergaan.'

Ten Hag weet dat Lille het goed doet in uitwedstrijden. 'We zijn ons bewust van deze statistiek, maar zullen niet speciaal daarom iets anders gaan doen', benadrukte de coach. 'Vorige week was een goede wedstrijd, maar morgen staat het weer 0-0 en zo zullen we die wedstrijd ook benaderen. Het wordt een zware proef, maar we hebben er vertrouwen in.'

Opluchting in Amsterdam: 'Promes en Ajax wilden beiden van elkaar af'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.