Ajax zonder Onana en Sinkgraven, Van Leer wel mee

Reacties

Marcel Keizer moet het bij de generale repetitie van Ajax voor het Champions League-tweeluik met Olympique Nice nog zonder André Onana doen. Ook Daley Sinkgraven ontbreekt dinsdag bij de dubbele confrontatie tegen Olympique Lyon. De van Roda JC overgekomen Benjamin van Leer is toch meegereisd en kan mogelijk speelminuten maken in het tweede duel van vanavond.

Ajax zonder Onana en Sinkgraven, Van Leer wel mee

Onana is inmiddels wel al teruggekeerd in Amsterdam na zijn deelname aan het toernooi om de Confederations Cup en vakantie. De basisdoelman hervatte maandag de training. Onana wordt op het trainingscomplex van Ajax klaargestoomd voor de derde voorronde van de Champions League (eerste wedstrijd op 26 juli).

Amin Younes nam met Duitsland deel aan de strijd om de Confederations Cup, maar is er nu wel alweer bij in Frankrijk. Vanwege blessures komen de duels met Olympique Lyon voor Sinkgraven (knie) nog te vroeg. Van Leer is nagenoeg hersteld van een blessure aan zijn bilspier. Het is dan ook waarschijnlijk dat hij vanavond speelminuten krijgt.

Ajax speelt dinsdagavond twee wedstrijden tegen Lyon, dat vorig seizoen in de halve finale van de Europa League nog verloor van de Amsterdammers. De beoogde basiself van Keizer komt om 21.00 uur in actie. Het streven is om alle spelers negentig minuten te laten spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.