Ajax zoekt naar oplossing met Potter, maar werkt ook aan Plan B

Reacties

Ajax en Graham Potter komen er nog niet uit. De 48-jarige Engelsman is nog altijd kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden, maar ondertussen praat Ajax ook met Francesco Farioli.

Ajax zoekt naar oplossing met Potter, maar werkt ook aan Plan B

Ajax en Potter zijn al weken met elkaar in gesprek. Beide partijen hebben waardering voor elkaar, maar het lukt nog niet om het eens te worden over de voorwaarden. Zo is er financieel nog een gat te overbruggen, terwijl het ook gaat over de invulling van de technische staf en de zeggenschap van Potter in het transferbeleid.

Voor Potter zijn dat belangrijke punten en dus blijken de oefenmeester en zijn entourage nog niet bereid om veel water bij de wijn te doen. Ajax heeft op zijn beurt geleerd van de afgelopen jaren en wil niet al zijn principes overboord gooien. Daardoor duurt het allemaal langer dan de club gehoopt had.

Ajax wil snel duidelijkheid hebben over de trainerspositie. Als de gesprekken met Potter daar deze week geen perspectief op bieden, zal de club doorschakelen naar andere kandidaten, zoals OGC Nice-trainer Farioli. Een delegatie van Ajax reisde onlangs al af naar Zuid-Frankrijk voor een kennismakingsgesprek met de 35-jarige Italiaan en recentelijk werden de lijntjes verder aangehaald met Farioli, die zelf wel oren lijkt te hebben naar Ajax.

Farioli is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer. Eerder was hij werkzaam in Turkije bij Karagümrük en Alanyaspor. Sinds de zomer staat hij voor de groep bij Nice, dat op koers ligt om de doelstelling, een plek in de topzes en een Europees ticket, te behalen. Farioli heeft nog een contract tot medio 2025 aan de Côte d’Azur.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.