Ajax ziet af van mogelijke terugkeer Vertonghen

Reacties

Ajax maakt geen werk van de terugkeer van Jan Vertonghen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars geeft op de officiële website van zijn club aan dat er 'andere keuzes' zijn gemaakt.

Ajax ziet af van mogelijke terugkeer Vertonghen
© Pro Shots

Vertonghen werd opgeleid bij Ajax en speelde 220 wedstrijden in het eerste elftal, voordat hij acht jaar geleden de overstap maakte naar Tottenham Hotspur. Bij die club loopt zijn contract af. Vertonghen is dus transfervrij en heeft in het verleden meermaals laten weten dat hij openstaat voor een mogelijke terugkeer naar Amsterdam.

Daar zal het dit jaar in ieder geval niet van komen. Overmars vertelt dat hij wel contact heeft gehad met de zaakwaarnemer van Vertonghen, maar dat besloten is om de inmiddels 33-jarige Belg geen aanbieding te doen.

'We hebben andere keuzes gemaakt', zegt Overmars. 'We hebben vertrouwen in Sven Botman en Lisandro Martínez kan daar ook spelen', doelt de bestuurder op de plek links in het centrum van de defensie. Daar is momenteel Daley Blind de eerste keus. Als mogelijke opvolger voor Nicolás Tagliafico is Vertonghen niet in beeld. 'Jan is geen linksback meer', meent Overmars.

De directeur geeft tevens aan dat het voor Lisandro Magallán, die dit seizoen wordt verhuurd aan het Spaanse Alavés, 'een moeilijk verhaal' zal worden bij Ajax. Overmars is op zoek naar een oplossing voor de Argentijnse miskoop.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer J. Vertonghen
Meer over J. Vertonghen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.