Ajax worstelt zich met moeite langs stug MSK Zilina

Ajax deed tegen MSK Zilina wat het aan zijn stand verplicht was, maar daarmee was alles gezegd. De Amsterdammers maakten het zichzelf onnodig moeilijk en boekten een benauwde 1-0 zege.

Zilina was met weinig aanvallende intenties naar de Arena gekomen, maar stichtte desondanks het nodige doelgevaar. Doelman Kenneth Vermeer zorgde er met een aantal goede reddingen voor dat de Slowaakse kampioen geen punt stal.

De zege van Ajax was terecht, maar de ploeg van coach Marco van Basten kon het verschil in kwaliteit niet tot uitdrukking brengen in de score. De thuisclub had vooral in de eerste helft moeite openingen te vinden in de defensie van Zilina. Siem de Jong en Rasmus Lindgren mikten te hoog bij twee spaarzame gevaarlijke momenten.

Het doelpunt vlak voor het rustsignaal was een toevalstreffer. Na een hoekschop van Ajax ontstond een rommelige situatie, waarbij Luis Suárez de bal voor zijn voeten kreeg. De Uruguayaan tikte simpel binnen: 1-0 (zie foto onder).

Mede door de inbreng van de ingevallen Kennedy Bakircioglu creëerde Ajax in de tweede helft meer kansen. Tot doelpunten leidde het niet. Klaas-Jan Huntelaar had de pech dat een goede kopbal op de paal belandde. En vlak voor tijd raakte Suárez de onderkant van de lat, waarna de bal weer het veld in stuiterde.

Door de winst is Ajax weer in de race voor eindklassering bij de eerste drie in Groep F van het UEFA Cup-toernooi. De Amsterdammers hebben drie punten uit twee wedstrijden. Zilina is na twee duels nog puntloos.