Ajax wint van FC Twente en blijft PSV voor

In een gezapige wedstrijd heeft Ajax drie punten gepakt tegen FC Twente. Door de 1-0 overwinning verzekerden de Amsterdammers zich van de derde plaats in de Eredivisie, wat inhoudt dat zij komend seizoen in de eerste ronde van de Europa League instromen.

Ajax wint van FC Twente en blijft PSV voor

Na het vertrek van Marco van Basten als hoofdcoach had John van ’t Schip de eindverantwoording tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Hij had basisplaatsen in petto voor Maarten Stekelenburg (als vervanger van de geblesseerde Kenneth Vermeer), Toby Alderweireld, Leonardo en Miralem Sulejmani.

Sulejmani kreeg goede kansen op de openingstreffer, maar de Serviër slaagde er niet in te scoren. Alderweireld raakte uit een vrije trap de buitenkant van de paal. Stekelenburg kreeg weinig te doen en hield op eenvoudige wijze zijn doel schoon.

FC Twente speelde met de handrem erop in de Arena. De Tukkers verzekerden zich vorige week al van de tweede plaats in de Eredivisie en Twente speelt volgende week de bekerfinale tegen SC Heerenveen. Met het oog op die wedstrijd paste coach Steve McClaren al in de eerste helft een wissel toe; om een schorsing te voorkomen ging Douglas met geel op zak naar de kant.

Ajax was de bovenliggende partij en pakte de winst dankzij een rake vrije trap van Urby Emanuelson. De linkspoot krulde de bal over de Twente-muur en langs de ingevallen doelman Nikolai Michailov: 1-0.

Door de zege behoudt Ajax de derde plaats en blijft het PSV voor. De Amsterdammers hoeven daardoor pas in de eerste ronde van de Europa League in actie te komen. PSV moet eerst nog de derde voorronde zien te overleven.

Bekijk hier al onze video's