Ajax wil transfer Daley Blind dit weekend afronden

Reacties

Daley Blind moet over anderhalve week bij Ajax aan de aftrap staan in het belangrijke Champions League-duel met Sturm Graz. De Amsterdammers zijn in een afrondende fase met Manchester United en willen de 28-jarige verdediger nog dit weekend definitief vastleggen.

Ajax wil transfer Daley Blind dit weekend afronden

Zaterdag vertrekt Ajax op trainingskamp naar het Engelse Walsall, als afsluiting van de korte voorbereiding. Behalve Dusan Tadic, die na een zwaar seizoen nog een week vakantie heeft, zullen alle WK-internationals aansluiten.

De bedoeling is dat ook Daley Blind zich spoedig zal melden bij de selectie van Erik ten Hag. Ajax is nagenoeg akkoord met Manchester United over de transfer van de 54-voudig international, terwijl de club met de speler zelf eveneens eruit is. Volgens De Telegraaf betaalt Ajax ongeveer 16 miljoen euro, mogelijk oplopend tot 21 miljoen, voor de speler die in Engeland nog een eenjarig contract had.

Ten Hag liet zich vorige week al lovend uit over de naderende komst van Blind. Vrijdag gaf ook Donny van de Beek aan dat de spelers hem er dolgraag bij hebben. 'Een echte Ajacied, maar vooral ook iemand die het niveau omhoog trekt', aldus de middenvelder die met Blind samen bij het Nederlands elftal speelde. 'Als je dan zijn niveau ziet tijdens een positiespel. Altijd heel slim, doorziet situaties, kan snel handelen. Gewoon een ervaren speler, waar talenten zich aan op kunnen trekken. Een speler met natuurlijk leiderschap. Ik denk dat het heel positief en mooi is dat Ajax na Tadic ook hem kan halen.'

Met de komst van Blind lijkt Ajax de selectie momenteel rond te hebben. De club zette op advies van Ten Hag in op de middengroep, spelers midden twintig die het nodige hebben meegemaakt maar ook de prikkel voelen om nog alles eruit te halen. Die groep was ondervertegenwoordigd en uit de analyse van Ten Hag aan het einde van vorig seizoen bleek daar vooral behoefte aan te zijn. Met de komst van Zakaria Labyad (25), Tadic (29) en Blind (28) heeft Ajax krachtig gehandeld op de transfermarkt. Waar de Amsterdammers in de voorbije jaren passief en afwachtend handelden, met de nodige sportieve teleurstellingen tot gevolg, is de houding nu rigoureus veranderd. De sterke financiële positie wordt omgezet in daden om de selectie van kwaliteitsinjecties te voorzien.

Vleugelaanvaller
Zolang er niemand meer vertrekt, lijkt de selectie nu op orde te zijn. Na het uitvallen van Hassane Bandé, die vrijdag zwaar geblesseerd raakte en tot de winterstop niet in actie kan komen, behoort een vleugelaanvaller nog wel tot de mogelijkheden. Toch lijkt daar geen haast bij geboden. Behalve Labyad, David Neres en eventueel Tadic kloppen ook de talenten Noa Lang en Dennis Johnsen op de deur, terwijl Václav Cerny in de laatste fase van zijn herstel zit na een zware knieblessure. 'Het klopt dat we op de vleugels voorin nog altijd voldoende opties hebben', aldus Ten Hag.

Ajax bereidt zich in Walsall voor op het tweeluik met Sturm Graz. Komende donderdag spelen de Amsterdammers twee oefenwedstrijden, tegen Wolverhampton Wanderers en Walsall.

'Ideale scenario voor Ajax is dat Blind dit weekend tekent'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.