Ajax-aanwinst Bandé tot de winterstop uitgeschakeld

Reacties

De vrees van Ajax is werkelijkheid geworden: Hassane Bandé is vrijdagmiddag in een oefenwedstrijd tegen Anderlecht zwaar geblesseerd geraakt. De zomeraanwinst zal de gehele eerste seizoenshelft van het aankomende voetbaljaar moeten missen.

Ajax-aanwinst Bandé tot de winterstop uitgeschakeld

Bandé viel tijdens het oefenduel op De Toekomst al in de elfde minuut uit. De negentienjarige aanvaller bleef na een harde tackle op het gras liggen en moest per brancard van het veld gehaald worden. Ajax vreesde al voor het ergste en onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Bandé een gebroken kuitbeen heeft opgelopen. Ook is de binnenband van zijn enkel gescheurd.

Bandé wordt op korte termijn geopereerd en komt zeker voor de winterstop niet meer in actie, zo maakt Ajax bekend op de officiële website. De Amsterdammers legden Bandé al in het najaar van 2017 voor vijf jaar vast, maar de aanvaller maakte het seizoen nog wel af bij KV Mechelen. Na de degradatie van die club uit de Jupiler Pro League meldde de aanvaller zich eind april in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.