'Ajax wil trainingscomplex op Europees topniveau'

Reacties

Ajax zet woensdag 6 december een volgende stap in de realisatie van een nieuw trainingscomplex. Dan tekenen de betrokken grondeigenaren (de gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel, NS, VolkerWessels en Ajax NV) een samenwerkingsovereenkomst die tot een forse uitbreiding van De Toekomst moet leiden.

'Ajax wil trainingscomplex op Europees topniveau'

Ajax heeft 36,7 miljoen euro gereserveerd voor het megaproject. Het complex moet voorzien in vijftien trainingsvelden en een stadion dat plaats biedt aan zesduizend toeschouwers. Daar gaan Jong Ajax, jeugdploegen en Ajax Vrouwen hun thuiswedstrijden spelen. Het mini-stadion staat gepland op de huidige parkeerplaats P2, gelegen tussen De Arena en De Toekomst. Ook de sportvelden die het huidige trainingscomplex omringen en de grond van golfbaan Amstelborgh zullen onderdeel worden van het nieuwe complex.

Ajax streeft ernaar alle geledingen van de club bij elkaar te brengen. Zo zal ook het kantoorpersoneel, nu nog gehuisvest in De Arena, zijn intrek nemen op de nieuwe Toekomst. Bij de omringende nieuwbouw zal sprake zijn van een beperkte bouwhoogte, waarmee Ajax de privacy op het complex wil waarborgen.

'We streven naar een trainingscomplex op Europees topniveau', aldus operationeel directeur Rutger Arisz. Ajax hoopt de nieuwe accommodatie medio 2022 in gebruik te nemen. 'Al is dat misschien iets te ambitieus', voegt Arisz zekerheidshalve eraan toe. Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst wacht nog een lange weg van procedures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.