Ajax vervolgt strijd tegen kunstgras met opmerkelijk statement

Reacties

De clubleiding van Ajax heeft zich tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders nogmaals fel uitgesproken tegen kunstgras. De Amsterdammers gaan geen spelers meer verhuren aan clubs die op de kunstmatige ondergrond spelen.

Ajax vervolgt strijd tegen kunstgras met opmerkelijk statement

Tijdens de vorige vergadering met de aandeelhouders sprak directeur spelersbeleid Marc Overmars zich ook al uit tegen kunstgras. Vrijdagmiddag maakte hij vervolgens bekend dat Ajax in de toekomst geen enkele speler meer op huurbasis laat vertrekken naar een club die op kunstgras speelt. 'We hebben ons bij de KNVB en de Eredivisie sterk gemaakt voor het afschaffen van kunstgras binnen nu en twee jaar', voegde hij daaraan toe.

In de Eredivisie spelen PEC Zwolle, Excelsior, Heracles Almelo, ADO Den Haag, VVV-Venlo, Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade op kunstgras. Ajax wenst zijn spelers dus niet meer tijdelijk bij die clubs te stallen. In het verlengde daarvan zullen er ook op het nieuwe trainingscomplex van Ajax louter natuurgrasvelden komen te liggen. De uitbreiding en vernieuwing van het complex gaat in totaal 37 miljoen euro kosten en moet in 2022 klaar zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.