Ajax weer bijna op volle kracht: Ten Hag heeft een luxeprobleem tegen Benfica

Reacties

Erik ten Hag kan tegen Benfica over een nagenoeg volledig fitte selectie beschikken. De coach heeft daags voor de return in de achtste finale van de Champions League bevestigd dat Jurriën Timber en Edson Álvarez weer volledig fit zijn. Alleen Remko Pasveer is nog geblesseerd.

Ajax weer bijna op volle kracht: Ten Hag heeft een luxeprobleem tegen Benfica
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Benfica
Benfica

De twee ontbraken afgelopen vrijdag nog in de basiself in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Bij afwezigheid van Álvarez koos Ten Hag toen voor een middenveld met Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Steven Berghuis. Een van die drie zal zeer waarschijnlijk naar de bank verhuizen nu de Mexicaan weer beschikbaar is.

Timber viel tegen Cambuur twintig minuten voor het einde wel al in voor Perr Schuurs, een teken dat hij op weg terug was. De twintigjarige centrumverdediger begon door fysieke problemen in de voorbije drie Eredivisie-wedstrijden niet in de basis.

Ten Hag vertelde tijdens het persmoment in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Benfica hoe belangrijk het voor hem is dat hij weer over Timber en Álvarez kan beschikken. 'Ze zijn altijd een deel van het geheel, maar het is wel de as van je ploeg. Ze zijn op elkaar ingespeeld en complementair aan elkaar. Ze versterken elkaar. Maar vrijdagavond in Leeuwarden stond daar een andere speler als nummer 6 en die was veruit de beste speler van het veld', luidde de uitleg van de Ajax-coach, die op het einde doelde op het sterke spel van Gravenberch.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.