Ajax Vrouwen door goal Leuchter nu zelfs trotse koploper in Champions League

Reacties

De Ajax vrouwen blijft uitstekend presteren in de Champions League. Woensdagavond werd Bayern München verslagen in de Johan Cruijff Arena. Romée Leuchter scoorde eindelijk in de Champions League en werd met die treffer matchwinner: 1-0.

Ajax Vrouwen door goal Leuchter nu zelfs trotse koploper in Champions League
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Bayern München
Bayern München

Zo'n twintigduizend fans zagen hoe de ploeg van Suzanne Bakker voor rust de betere was. Bayern, dat in het heenduel nog op 1-1 gehouden was door Ajax, kwam al in de beginfase goed weg. Leuchter leek te worden vastgehouden door Bayern-aanvoerder Glodis Viggosdottir. Ondanks Amsterdams appelleren ging scheidsrechters Cheryl Foster uit Wales niet overstag. En aangezien in de Vrouwen Champions League geen VAR aanwezig is, moest de thuisploeg zich daarbij neerleggen.

Dapper ging de jonge Ajax-ploeg, die zo gehunkerd had naar het spelen op het hoogste podium, op zoek naar de openingstreffer. Leuchter en Lily Johannes schoten bij kansen over en Asleigh Weerden knalde de bal tegen de lat. Van Bayern werd op een kansje voor rust na in aanvallende zin nauwelijks iets vernomen. Bij die ene mogelijkheid voor Jovana Damnjanovic redde keepster Regina van Eijk.

© Pro Shots

Juist op het moment dat het eerste bedrijf zonder goals leek te worden beslecht, was het alsnog raak. Met een slimme loopactie ontsnapte Leuchter aan de allesbehalve perfecte Beierse buitenspelval en ze rondde beheerst af in de lange hoek: 1-0. Daarmee kon Leuchter eindelijk juichen in de Champions League. De spits en Oranje Leeuwin had in de voorgaande drie duels nog niet gescoord.

Ook na rust waren de grootste kansen voor Ajax. Micilia Keijzer knalde de bal op de vuisten van Bayern-keepster Maria Luisa Grohs en bij een grote kans schoot Rosa van Gool de bal ongelukkig precies in de handen van de doelvrouw.

En Bayern? Dat had maar weinig te vertellen. Ook invalbeurten van de Deense ster Pernille Harder en Oranje Leeuwin Jill Baijings konden de Duitse nederlaag niet meer voorkomen, al kraakte en piepte het bij Ajax in de slotfase wel. Ajax hield de voorsprong wel vast en staat na drie duels op zeven punten, twee meer dan Bayern.

Het volgende goede nieuws voor Ajax kwam uit Rome, waar AS Roma in eigen huis verloor van PSG (0-2). Zodoende starten de Ajax Vrouwen de winterstop als nummer twee van de Eredivisie, maar als trotse koploper in de Champions League. En wie had dat durven dromen voorafgaand aan de eerste deelname ooit.

UEFA Women's Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
1
2
10-8
+2
10
2
Ajax
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Bayern München
6
1
4
1
8-8
0
7
4
Roma
6
1
2
3
10-11
-1
5
* Actueel tot en met 13 mei 2024

VI stond vanochtend al stil bij de uitblinkers in de Ajax-ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax Vrouwen
Meer over Ajax Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.