Ajax Vrouwen herstelt zich knap van dramatische start tegen Bayern

Ajax Vrouwen heeft donderdag in de uitwedstrijd tegen Bayern München een zeer knap gelijkspel uit het vuur gesleept in de Women's Champions League. Daardoor blijft de kampioen in de race voor een plek in de kwartfinale.

Bayern München
1 - 1
Ajax
Ajax

Ajax zette de groepsfase van de Champions League een kleine maand geleden verrassend in met een 2-0 zege op Paris Saint-Germain, waarna een week later AS Roma met 3-0 te sterk bleek. Tegen Bayern moest blijken of de Nederlandse kampioen serieus in staat is om te finishen in de toptwee, voor een plaats in de kwartfinales.

Wat dat betreft kende Ajax geen hoopgevend begin, want Bayern opende al in de tweede minuut de score. Na een aanval over links rondde Lea Schüller af door een rebound te verzilveren. Even dreigde de kampioen van Duitsland uit te lopen, maar Ajax knokte zich in de wedstrijd. Na 38 minuten viel zelfs de gelijkmaker. Chasity Grant plaatste de bal in de verre hoek nadat ze zich knap had vrijgespeeld. Symbolisch voor de veerkracht van de bezoekers was misschien wel het sterke optreden van de pas zestienjarige Lily Yohannes, die tegen PSG ook al imponeerde.

Na de hervatting moest Ajax alle zeilen bijzetten. Keeper Regina van Eijk kwam meermaals in actie, maar gaf geen krimp. De bezoekers stichtten zelf weinig gevaar, maar toonden zich defensief veel stabieler dan tegen AS Roma. In de slotfase, waarin het er fysiek stevig aan toe ging, vielen geen treffers meer, waardoor Ajax halverwege de groepsfase nog uitstekende papieren heeft om de laatste acht te bereiken.

Woensdag alweer vervolgt Ajax de groepsfase met een thuiswedstrijd tegen Bayern. Daarna volgen nog duels met Paris Saint-Germain (24 januari in Parijs) en AS Roma (30 januari in Amsterdam).