Ajax-vormgever Berghuis geprezen: 'Fantastisch gedaan'

Reacties

Ajax heeft in de eerste helft van De Klassieker tegen Feyenoord een 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Dat gebeurde aan de hand van uitblinker Steven Berghuis.

Ajax-vormgever Berghuis geprezen: 'Fantastisch gedaan'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

In de zeventiende minuut legde Berghuis een corner panklaar op het hoofd van Edson Álvarez, die bij de tweede paal de 1-1 kon binnenkoppen. Twintig minuten later was Berghuis ook de grote vormgever bij de tweede Ajax-treffer. Met een splijtende pass stuurde hij Steven Bergwijn weg, die stelde Dusan Tadic vervolgens in staat de 2-1 binnen te schieten.

Met name zijn rol bij die tweede goal levert Berghuis complimenten op van de analytici van ESPN. 'Fantastisch gedaan', stelt voormalig ploeggenoot Karim El Ahmadi. 'Ik vind alleen het doordekken van Feyenoord hier niet goed. Wieffer doet het niet goed en Trauner moet blijven staan, nu komt hij te laat. maar de bal die Berghuis gaf, was echt fantastisch. En Bergwijn legt hem ook fantastisch breed, waar je verwacht dat hij naar binnenkomt en zelf schiet.'

El Ahmadi vond ook de andere middenvelders bij Ajax sterk. 'Feyenoord begon goed, maar daarna was Ajax heer en meester op het middenveld. Misschien niet zozeer in balbezit, maar Edson Álvarez heeft het bij balverlies fantastisch gedaan', vindt de oud-Feyenoorder.

Collega analyticus Marciano Vink is het daarmee eens. 'Bewonderenswaardig, de veerkracht van Ajax. Want je komt in eigen huis, in een wedstrijd die je móét winnen, al heel vroeg 0-1 achter. Dat je daarna de wedstrijd op het middenveld zó naar je toe weet te trekken, met Álvarez en een fantastische Berghuis, vind ik heel knap.'

Klik boven- of onderaan onderstaande tweet om de 2-1 op Twitter te bekijken:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Klassieker is nog bezig, volg de wedstrijd in de VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.