Ajax verliest van Lyon in generale repetitie voor duel met Nice

Reacties

Ajax heeft het laatste oefenduel voorafgaand aan het belangrijke tweeluik met Olympique Nice in de derde voorronde van de Champions League verloren van Olympique Lyon: 2-0. 

Ajax verliest van Lyon in generale repetitie voor duel met Nice

Eerder vanavond speelde het B-team van Ajax met 2-2 gelijk tegen een jeugdige afvaardiging van Lyon. Bij het weerzien met Lyon, dat vorig jaar nog in de halve finale van de Europa League werd verslagen, hadden de Amsterdammers het lastig. Doelman Benjamin van Leer, die voldoende hersteld was van zijn bilblessure om aan te treden, zag hoe een schot van Nabil Fekir na negen minuten via de lat over ging.

De poging van Fekir bleek een voorbode, want in de dertiende minuut was het wel raak. Na een voorzet van Fekir schoot Nick Viergever, die van Ajax niet naar Duitsland mag verkassen, op ongelukkige wijze en onder druk van Maxwel Cornet in zijn eigen doel (foto). In het vervolg van de eerste helft bleef Ajax een grotere achterstand bespaard. Zo redde Van Leer bij een vrije trap van Memphis Depay, die net als voormalig Ajacied Kenny Tete in de basis startte bij Lyon. Op slag van rust werd Ajax ook nog gevaarlijk toen de mee opgestoomde Viergever de bal net niet bij Donny van de Beek kreeg.

Na rust ontsnapte Ajax nogmaals toen Clément Grenier namens Lyon opnieuw de lat raakte. Even leek Ajax op gelijke hoogte te komen door gegrabbel bij doelman Anthony Lopes na een schot van Hakim Ziyech, maar kort daarna werd het 2-0. Amine Gouiri was de maker. Op een schot van Van de Beek na werd Ajax vervolgens niet meer gevaarlijk. Bij Ajax werden Van Leer (voor Stan van Bladeren), Justin Kluivert (voor Noa Lang) en de pas net weer aan de voorbereiding begonnen Amin Younes (voor Mateo Cassierra) in de slotfase vervangen.

Hoewel Ajax wel probeerde Lyon onder druk te zetten, toonde de ploeg van Depay en Tete - Bertrand Traoré deed niet mee - wel aan dat de Amsterdammers tegen Nice beter voor de dag zullen moeten komen. Die duels vinden plaats op 26 juli en 2 augustus. Tussendoor speelt Ajax nog een oefenwedstrijd tegen Hull City.

Lees hier een verhaal over de zeer emotionele week die Ajax beleefde. Het slechtst denkbare bericht over de gezondheid van Abdelhak Nouri dompelde de club, de achterban en de hele voetballerij in rouw. Een bijzonder talent is verloren gegaan, op een angstaanjagende wijze. Maar hoe nu verder?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.