Ajax-target Jonathan David ziet Bundesliga als ideale vervolgstap

Reacties

AA Gent heeft al laten weten hem niet zomaar laten gaan, maar de interesse is groot voor Jonathan David. Zelf heeft het veelbelovende talent uit Canada over zijn volgende stap: de Bundesliga lijkt hem wel wat.

Ajax-target Jonathan David ziet Bundesliga als ideale vervolgstap
© Pro Shots

David komt deze donderdag uitgebreid aan het woord in gesprek met Sky Sports, dat hem een van de meest begeerde voetballers van Europa noemt. Daar is niets aan gelogen, want volgens de laatste berichten hebben clubs als Arsenal, Everton, Olympique Lyon hem net als Ajax op hun lijstje staan. Ook zitten er regelmatig scouts van Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Internazionale en Manchester United voor hem op de tribune.

Daar is een goede reden voor. De in New York geboren David was dit (afgebroken) seizoen goed voor 23 goals en 10 assists in 40 officiële duels voor Gent, dat hem in januari 2018 transfervrij oppikte in Canada. En voor de Canadese nationale ploeg heeft de twintigjarige aanvallende middenvelder sinds zijn debuut in september 2018 al elf keer gescoord in twaalf interlands en ook nog eens vijf goals voorbereid.

Daarmee heeft David de verwachtingen overtroffen, beseft hij zelf ook. Het was immers pas zijn tweede volledige seizoen voor Gent en zijn eerste als vaste basisspeler. 'Ik had pas zes maanden bij het tweede elftal gespeeld en draaide toen al meteen de voorbreiding mee met het eerste elftal. En nu word ik beter, maak ik goals en gaat alles goed. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan, maar ik ben er blij mee.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat het tot massale interesse uit het buitenland heeft geleid, heeft David wel een beetje overvallen. 'Ik had nooit kunnen denken dat zulke grote clubs al zo vroeg in mij geïnteresseerd zouden zijn', zegt de Canadees. 'Maar ik denk dat ik de volgende stap kan maken. Het is tijd om een stap te maken en ergens heen te gaan waar ik me kan blijven ontwikkelen en de potentie eruit te halen die ik in me heb.'

Bundesliga
David heeft verschillende opties, afgaande op het lijstje clubs dat belangstelling heeft. Waar hij zelf zijn toekomst ziet? 'De competitie die het best bij me zou passen is op dit moment de Bundesliga. Die is vergelijkbaar met de Belgische competitie qua tempo en fysiek, maar natuurlijk is de kwaliteit in Duitsland hoger en is er meer competitie', aldus de Canadese sensatie, die nog drie jaar onder contract staat in Gent.

De Belgische club zal zijn groeibriljant dan ook niet zonder slag of stoot laten gaan. Afgelopen winter stonden de clubs ook al in de rij voor David, maar toen liet manager Michel Louwagie al weten dat de club hem hoopt te behouden. 'Uiteraard laten we zo'n speler niet gaan voor 25 miljoen.' De vraag is of zulke bedragen nog worden betaald, maar het lijkt hoe dan ook een kwestie van tijd voordat David uitvliegt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.