Ajax stuurt lading bier naar onverslaanbare Schotten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ajax stuurt lading bier naar onverslaanbare Schotten

• Het was zaterdag groot feest bij het Schotse East Kilbride.  De semi-professionals boekten tegen BSC Glasgow de 27ste overwinning op rij en verbraken daarmee een record van het legendarische Ajax van Johan Cruijff en Johan Neeskens uit het seizoen 1971/72. De Amsterdammers complimenteerden de Schotten op een gepaste manier: met 27 kratten bier. Algemeen directeur Edwin van der Sar leverde een videoboodschap. Vorige week feliciteerde Ajax East Kilbride al met de 26ste zege op rij.

Victor Anichebe heeft in ieder geval zelfspot. De aanvaller van Sunderland maakte onlangs een foutje door boven een tweet een advies van de club te zetten met 'can you tweet something like'. Na de 1-2 zege van zaterdag op Bournemouth stak hij zelf de draak met die actie.

Cristiano Ronaldo zet de bloemetjes buiten in aanloop naar de wedstrijd van Real Madrid zondag tegen Leganés.

'Ik schrok me rot toen de trainer me linksback wilde opstellen, omdat ik nog nooit op die positie had gespeeld.'
Daley Sinkgraven moest even slikken toen Ajax-trainer Peter Bosz hem links achterin posteerde. Inmiddels heeft hij zijn draai als verdediger gevonden, al wil hij zich nog niet definitief richten op een carrière als linksback. (De Telegraaf).

'Als je zo'n Matthijs de Ligt ziet, zou het me niks verbazen als hij binnen twee jaar in Oranje staat.'
• NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen was na de wedstrijd tegen Jong Ajax (2-1 in Amsterdam) onder de indruk van de zeventienjarige verdediger van Jong Ajax, die vrijdag met een rake kopbal een aandeel had in het Amsterdamse succes. (FOX Sports)

'Mijn enige kwaliteit blijkt tegenwoordig mijn ervaring te zijn.'
Nicolas Lombaerts is 'ontgoocheld' dat bondscoach Roberto Martínez hem niet heeft geselecteerd. De 31-jarige verdediger van Zenit Sint-Petersburg had wel een oproep verwacht vanwege de blessure van Toby Alderweireld en de gebrek aan speeltijd van de wel opgeroepen Vincent Kompany. (Het Laatste Nieuws)

'Dat is zijn type spel. Hij mag binnen het elftal zijn vrijheden nemen en dat doet hij door af en toe van afstand te schieten, dat zijn vrij harde schoten dus die kunnen er ook ingaan. Daar is helemaal niets mis mee.'
• Jong Ajax-trainer Marcel Keizer was tevreden over het optreden van Anwar El Ghazi tijdens het duel met NAC Breda. De tweevoudig international is door de Amsterdammers uit de eerste selectie gezet, maar gaf vrijdag zijn visitekaartje af door de openingstreffer te maken. (FOX Sports)

'Stratenmakers verdienen veel meer, maar die krijgen het niet. Misschien zijn voetballers wel een beetje overbetaald.'
• NOS-reporter Maxim Hartman ging op bezoek bij Go Ahead Eagles voor een gesprek met de goedlachse Randy Wolters. De 26-jarige linksbuiten vindt dat hij en zijn beroepsgenoten wel wat minder zouden kunnen verdienen. 'Dat is handig voor je volgende contractbespreking', reageert Hartman gevat.

'Pep Guardiola was de man die ze hadden moeten kiezen, de spirituele zoon van Johan Cruijff. Hij is wel in Manchester, maar bij de verkeerde club.'
Eric Cantona mag dan een bewonderaar zijn van José Mourinho, volgens de Franse oud-international en voormalig Mancunian is de Portugese manager niet de juiste man voor Manchester United. 'Ik hou van Mourinho. Ik hou van zijn persoonlijkheid, ik hou van zijn passie en zijn humor. Maar wat voetbalideeën betreft is hij niet Manchester United.' (Eurosport)

'Ik weet nog wel dat ik bij AZ speelde, toen was ik 12 jaar, toen speelde hij bij AZ in het kampioensjaar. Mooi dat ik nu tegen hem mocht spelen, ik denk dat ik het aardig heb ingevuld.'
• Sparta Rotterdam-uitblinker Stijn Spierings genoot van de duels met zijn naamgenoot Stijn Schaars vrijdagavond tegen SC Heerenveen. Spierings herinnert zich nog goed dat het duo samen bij AZ speelde, ondanks het behoorlijke leeftijdsverschil. (NOS)

Juan Sebastián Verón viert volgend jaar op 42-jarige leeftijd mogelijk zijn comeback. In zijn hoedanigheid als voorzitter van Estudiantes kondigde de oud-middenvelder eind 2014 aan zijn rentree te maken als 65 procent van de plaatsen in het nieuwe stadion zou worden bezet. Dit lijkt inderdaad te gebeuren, waardoor Veron inmiddels in training is. 'Ik zie hem wel achter de spitsen spelen in een 4-2-3-1-formatie', aldus Estudiantes-coach Nelson Vivas tijdens een persconferentie.

• Het deed Anthony Martial veel pijn dat hij afgelopen zomer zijn geliefde nummer 9 bij Manchester United moest afstaan aan nieuweling Zlatan Ibrahimovic. 'Ik ga niet liegen, het verbaasde hem zeer. Natuurlijk was hij er teleurgesteld over', laat Martials belangenbehartiger Philippe Lamboley optekenen in gesprek met RMC Sport. 'Ik vond het niet getuigen van respect en dat heb ik het bestuur ook laten weten. Zoiets doe je gewoon niet. Anthony heeft zich er inmiddels overheen gezet.'

• Arsène Wenger denkt dat Mesut Özil hetzelfde kan bereiken als Dennis Bergkamp bij Arsenal. De Franse manager komt in gesprek met Sky Sports wel met een belangrijke 'mits'. 'Om een legende te worden moet je ergens lang zitten. Bergkamp committeerde zich voor lange tijd aan Arsenal. Als je hier twee jaar zit, kun je nooit een legende worden.' Arsenal probeert al een tijdje het in 2018 aflopende contract van Özil te verlengen.

• De spelers van Real Madrid kregen vrijdag hun sleutels van de Audi die ze mochten uitkiezen van de autosponsor. Sergio Ramos ging voor het meest exclusieve model. De verdediger is de komende tijd te bewonderen in de Audi S8 plus 4.0 TFSi 605 CV à 160.000 euro. Trainer Zinedine Zidane opteerde voor de RS 6 4.0 TFSI 560 CV. In totaal werden 25 Audi's vergeven tijdens de speciale 'ceremonie', die eveneens werd bezocht door preses Florentino Pérez.

'Dat vond ik echt ongelooflijk. Heb ik hem ook verteld. Dat zeg je niet over een onderneming waar 160 mensen werken en die knokt voor zijn profbestaan.'
• FC Twente-directeur Onno Jacobs kan er met zijn verstand nog steeds niet bij dat toenmalig directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB in het voorjaar liet optekenen dat de Tukkers alleen met behulp van Houdini en Hans Klok zouden voortbestaan. Jacobs neemt eind deze maand afscheid. (De Telegraaf)

Uwe Seeler blaast zaterdag tachtig kaarsjes uit. De Hamburger SV-legende zal voorafgaand aan het thuisduel met Borussia Dortmund in het zonnetje worden gezet door de Noord-Duitse club die momenteel veel minder goed draait dan in Seelers tijd. Tussen 1953 en 1972 kwam Seeler in 476 officiële duels in actie. De aanvaller deed mee aan de WK's van 1958, 1962, 1966 en 1970 en werd de eerste speler met twintig duels op een mondiale eindronde.

'Virgil laat zien ook met veel ruimte achter hem uitstekend te kunnen presteren. Hij heeft de kwaliteiten om een van de beste verdedigers te worden. Hopelijk ontwikkelt hij zich verder.'
• Southampton-manager Claude Puel besprenkelde Virgil van Dijk al heel vaak met complimenten. Vrijdag deed hij daar tijdens zijn persconferentie een schepje bovenop. 'Hij is van wereldklasse.'

• League One-club Rochdale moet het de komende tijd zonder Calvin Andrew stellen. De aanvaller is voor liefst twaalf duels geschorst door de FA voor het uitdelen van een elleboogstoot aan Peter Clarke van Oldham. Het onverkwikkelijke incident vond afgelopen zaterdag plaats.

• De spelers van Bayern München dragen zaterdag in de Bundesliga-topper tegen 1899 Hoffenheim een gerecycleerd shirt. Het tenue is vervaardigd van afval uit de oceaan voor de kust van de Malediven. 'Een prachtige kans om aandacht te vragen voor de bescherming van oceanen', aldus Xabi Alonso.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.