Ajax sluit voorbereiding ongeslagen af, 'valse spits' Labyad weer matchwinner

Reacties

Iets meer dan een week voordat Ajax het Eredivisie-seizoen opent met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, hebben de Amsterdammers de voorbereiding met een goed gevoel afgesloten. Zonder de spelers die momenteel bij hun nationale (jeugd)ploegen zitten werd FC Augsburg nipt verslagen: 1-0.

Ajax sluit voorbereiding ongeslagen af, 'valse spits' Labyad weer matchwinner
© Pro Shots

Ajax-trainer Erik ten Hag kon zaterdagmiddag op De Toekomst bepaald niet over al zijn beoogde basiskrachten beschikken. Zo ontbreekt Daley Blind nog altijd, terwijl onder anderen Perr Schuurs, Quincy Promes, Dusan Tadic en Ryan Gravenberch interlandverplichtingen hebben. Desondanks verscheen er een vrij sterk elftal aan de aftrap tegen het FC Augsburg van oude bekenden Jeffrey Gouweleeuw en Alfred Finnbogason.

Ajax ging met een voorsprong de rust in, dankzij een rake penalty van Zakaria Labyad, die werd toegekend na een handsbal van Daniel Caligiuri. De voormalig FC Utrecht-aanvaller speelt deze voorbereiding vooral als valse nummer 9 en doet dat zeer behoorlijk. Hij scoorde in die rol al tegen FC Utrecht (drie keer) en Hertha BSC (de winnende tijdens de 1-0 zege). Dit keer maakte hij vanaf de stip geen fout: 1-0.

Met die goal in de achttiende minuut bepaalde hij de eindstand, want in het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Zodoende sluiten de Amsterdammers de voorbereiding zonder nederlagen af. Er werd in totaal acht keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld, die remise was van de B-ploeg van Ajax, tegen Union Berlin.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui (46. Dest), Rensch (65. Kasanwirjo), Martínez (58. Taylor), Tagliafico; Álvarez, Ekkelenkamp, Kudus (78. Eiting), Neres (58. Traoré), Labyad, Antony (78. Q. Timber).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Labyad maakt bij Ajax echt indruk als valse 9'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.