Ajax sluit trainingskamp in Duitsland met nederlaag af

Ajax sloot het sportief matig verlopen trainingskamp in Duitsland in stijl af. Na een gelijkspel (0-0) tegen SSV Jahn Regensburg volgde een nederlaag tegen 1. FC Nürnberg (2-0).

Ajax sluit trainingskamp in Duitsland met nederlaag af

Trainer Frank de Boer zag zijn ploeg zonder doelpunten terugkeren naar Amsterdam. Want net als tegen derdeklasser SSV Jahn Regensburg kwam Ajax in Nürnberg niet tot scoren. Kansen kreeg de kampioen wel, maar de afronding van onder anderen Mats Rits liet te wensen over.

Ook Kolbeinn Sigthórsson kon zijn debuut niet opluisteren met een treffer. De IJslandse spits, die werd overgenomen van AZ, kwam na ruim een uur binnen de lijnen als vervanger van Aras Özbiliz.

Ajax incasseerde wel zijn eerste tegentreffers in de voorbereiding. Robert Mak was na ruim een uur de eerste die de Amsterdamse defensie het nakijken gaf. Met een fraai schot vanaf de zijkant passeerde hij keeper Maarten Stekelenburg bij de tweede paal. Invaller Markus Mendler voegde daar acht minuten voor het einde het tweede doelpunt voor 1. FC Nürnberg aan toe. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's