Ajax slaagt niet tegen Liverpool: geen goals

Ajax heeft het eigen publiek bij de eerste thuiswedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet kunnen trakteren op een overwinning op Liverpool. Ondanks een flink aantal kansen, waarvan de meeste voor Ajax, bleef het 0-0 in Ajax' eerste duel in het Amsterdam Tournament.

Ajax slaagt niet tegen Liverpool: geen goals

Rafael van der Vaart mocht zich dat het meeste aantrekken. De nummer 10 van Ajax kreeg vaak dankzij zijn eigen voorbereidend werk de beste kansen om te scoren maar slaagde er niet in om Jurek Dudek te passeren. Niet over de grond en niet door de lucht.

Vooral voor rust was Ajax beter dan het counterende Liverpool. Na de pauze verslapte de thuisploeg en zakte het tempo danig. In de slotfase herstelden de Amsterdammers zich en leek de winst alsnog binnen bereik. Maar naast Van der Vaart wisten ook Wesley Sonck, Petri Pasanen en Jari Litmanen het net niet te vinden.

Coach Ronald Koeman was desondanks niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. 'We waren ongelukkig in de afwerking. Ik denk dat we zeker vier grote kansen hebben gehad en op het eind nog een aantal halve. Daar staat tegenover dat we bijna niets hebben weggegeven. Alleen Diouf kreeg een goede kans', analyseerde Koeman voor de camera's van SBS 6.

Zondag stuit Ajax op Internazionale, dat de eerste plaats dankzij een 3-0 overwinning op Galatasaray stevig in handen heeft.

Bekijk hier al onze video's