Ajax rondt transfer Kristensen af en versterkt verdediging opnieuw

Reacties

Ajax heeft de komst van Rasmus Nissen Kristensen bevestigd. De vleugelverdediger is voor 5,5 miljoen euro overgenomen van het Deense FC Midtjylland en heeft een contract tot medio 2022 getekend.

Ajax rondt transfer Kristensen af en versterkt verdediging opnieuw

De twintigjarige Kristensen stond al een tijdje op de radar bij Ajax, zoals VI zaterdag al meldde, en kwam na een akkoord tussen de clubs zonder problemen door de medische keuring. De rechtsback wordt in de selectie van Erik ten Hag de stand-in van aanvoerder Joël Veltman; Deyovaisio Zeefuik, ook rechtsback bij Ajax, zoekt mogelijk nog deze winterse transferperiode zijn heil op huurbasis bij een andere club. De transfer van Kristensen betekent een streep door de rekening voor Luis Manuel Orejuela. De Colombiaanse rechtsback is pas sinds afgelopen zomer speler van Ajax, maar heeft tot nog toe allerminst kunnen overtuigen.

Kristensen is een Deens jeugdinternational en komt uit de koker van hoofd scouting Henk Veldmate, die hem in zijn tijd bij FC Groningen al volgde, en John Steen Olsen. Laatstgenoemde haalde in het verleden al veel Denen naar Amsterdam. Kristensen speelde dit seizoen zeventien competitiewedstrijden voor Midtjylland en was daar ploeggenoot van Rafael van der Vaart.

Na Nicolás Tagliafico en Nicolas Kühn is Kristensen de derde winterse versterking voor Ajax. Eerder werden ook Hassane Bandé (KV Mechelen) en Perr Schuurs (Fortuna Sittard) al vastgelegd, maar zij maken pas na dit seizoen de overstap naar Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.