Ajax legt miljoenen op tafel voor Deense stand-in Veltman

Reacties

Rasmus Nissen Kristensen (20) is spoedig Ajacied. De rechtsback wordt zondag gekeurd en komt voor 5,5 miljoen euro over van het Deense FC Midtjylland.

Ajax legt miljoenen op tafel voor Deense stand-in Veltman

De jeugdinternational van Denemarken moet de concurrentiestrijd aangaan met aanvoerder Joël Veltman. Kristensen komt uit de koker van hoofd scouting Henk Veldmate, die hem in zijn tijd bij FC Groningen al volgde, en John Steen Olsen. Laatstgenoemde haalde in het verleden al veel Denen naar Amsterdam.

Orejuela
De transfer van Kristensen betekent een streep door de rekening voor Luis Manuel Orejuela. De Colombiaanse rechtsback is pas sinds afgelopen zomer speler van Ajax, maar heeft tot nog toe allerminst kunnen overtuigen. Zondag zit hij ook niet bij de selectie van Ajax voor de Klassieker tegen Feyenoord. Deyovaisio Zeefuik, ook rechtsback in de Ajax-selectie, zoekt mogelijk deze winterse transferperiode zijn heil op huurbasis bij een andere club.

Kristensen speelde dit seizoen tot dusver zeventien competitiewedstrijden voor Midtjylland, waarin hij drie keer scoorde. De club, waar Rafael van der Vaart nog onder contract staat, is de koploper van Denemarken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.