Ajax rekent deze week op Wijndal

Reacties

Het lijkt er deze week dan toch van te komen. De transfer van Owen Wijndal van AZ naar Ajax. De verwachting is dat de 22-jarige linksback spoedig medisch gekeurd zal worden, waarna hij een contract tot medio 2027 zal ondertekenen.

Ajax rekent deze week op Wijndal
© Pro Shots

Ajax aast al langere tijd op Wijndal, die zelf ook dolgraag de overstap naar de landskampioen wil maken. De gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro is geen obstakel, alleen de afspraken rond de betalingstermijnen zorgden voor het nodige oponthoud.

Inmiddels lijkt dat ook te zijn opgelost, waardoor de transfer van de elfvoudig international spoedig kan worden beklonken. Wijndal reisde afgelopen weekend nog wel met AZ mee naar Griekenland voor een oefenduel met Olympiakos Piraeus, maar kwam niet in actie.

AZ-trainer Pascal Jansen zei afgelopen vrijdag tegen VI dat het hem niet verbaast dat Ajax bij Wijndal is uitgekomen: 'Hij heeft hier een fantastische ontwikkeling doorgemaakt, tot het Nederlands elftal aan toe. Dan is het niet vreemd dat Owen richting een andere stap is gaan bewegen. Ik merk niks aan hem op ons trainingskamp. Owen is een jongen van goud, een AZ'er in hart en nieren. Een op en top professional ook. Hij traint als een malle en is net zo hongerig als hij altijd is geweest. Ik zie binnen en buiten het veld geen enkele gedragsverandering.'

'Natuurlijk, hij is wat vaker met zijn telefoon bezig. Dat weet je in dit soort omstandigheden. Elke ochtend rond het ontbijt spreken we even kort met elkaar over de situatie. En daarna neem ik hem mee in wat er die dag op de planning staat en wat ik daarin van hem verwacht. Vervolgens geven we elkaar een boks of een knuffel en gaat Owen voorbeeldig aan de slag. Hij leeft momenteel in twee werelden, maar wij merken daar heel weinig van. Dat vind ik knap.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer O. Wijndal
Meer over O. Wijndal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.