Van Bommel moppert na over rood Wijndal: 'De VAR maakt heel het circus gek'

Reacties

Antwerp FC hervat de jacht op de Belgische titel zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Racing Genk. Dat doet het zonder Owen Wijndal, die vorige week tegen Anderlecht een rode kaart kreeg en nu geschorst is. Mark van Bommel kwam er vrijdag op zijn persconferentie nog eens op terug.

Van Bommel moppert na over rood Wijndal: 'De VAR maakt heel het circus gek'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
0 - 1
Genk
Genk

Wijndal werd weggestuurd na een opstootje met Thorgan Hazard van Anderlecht. De twee kwamen met de voorhoofden tegen elkaar te staan, waarna Hazard theatraal naar de grond ging. Na inmenging van de VAR werd Wijndal met rood van het veld gestuurd. Vervolgens trok Anderlecht de wedstrijd naar zich toe: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Bommel heeft er een naar gevoel aan overgehouden. 'De scheidsrechter zou Wijndal en Hazard allebei geel geven en daarmee was de kous af. Tot de VAR zich ermee kwam bemoeien en Wijndal rood kreeg', mopperde de Antwerp-coach, geciteerd door Het Nieuwsblad. 'Waarna hij vergat om Hazard geel te geven. En wie kreeg er wel geel in de tweede helft?' Juist: Hazard.

'Wat mij betreft is het een soort van matennaaierij', aldus Van Bommel, die pleit voor minder inmenging vanwege de videoscheidsrechter. 'De VAR maakt heel het circus gek. Afschaffen? Nee, dat niet. Maar wel alleen nog maar gebruiken voor doelpunten, buitenspel en grove overtredingen. En wat Wijdal deed tegen Hazard was geen grove overtreding.'

Volgens Van Bommel voelen de mensen achter de schermen een wedstrijd niet goed aan. 'De emotie van het stadion, van het moment en van de wedstrijd, die voel je niet aan voor een televisiescherm', zei de coach. 'Je ziet de beelden in slow motion. Bovendien is de druk op de scheidsrechter zó groot als hij door de VAR naar het scherm wordt geroepen... En nu ga ik erover ophouden. Wij moeten goed voetballen en de scheidsrechters moeten goed fluiten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.